Mezzosoprana Ruxandra Donose va sărbători 30 de ani de carieră internațională în Grădina Botanică din Iași

11 septembrie 2020, 08:18

Gala „Ruxandra Donose – 30 de ani de carieră internațională” marchează închiderea stagiunii estivale a Operei Naționale Române Iași, după două luni în care, în fiecare săptămână, au fost programate evenimente în spații inedite din oraș, acompaniate de sunetul naturii.

Și de această dată, natura se va alia cu muzica, în una dintre cele mai frumoase grădini botanice din această parte a Europei, Grădina „Anastasie Fătu” din Iași.

Imaginați-vă că ascultați vocea unică a mezzosporanei Ruxandra Donose, dar și acordurile Orchestrei Operei ieșene, sub bagheta maestrului Alessandro Cedrone. Martorii acestui spectacol vor fi, pe lângă public, nuferii, păsările și stelele. Gala va începe duminică, de la ora 19.30.

Carieră internațională a divei Ruxandra Donose a început în septembrie 1990, când a câștigat un premiu important la un concurs organizat în München. De atunci, drumul spre succes a continuat cu intensitate, pe scene mari ale lumii, din America de Nord şi Canada până în America de Sud, în toată Europa şi în Asia.

Artista abordează un repertoriu variat, de la opere baroce, la creații contemporane. Ruxandra Donose și-a sărbătorit ziua de naștere chiar la începutul lunii septembrie. Cei 30 de ani de carieră internațională i-a celebrat și aseară, la Sibiu Opera Festival.

Stagiunea Estivală a Operei Naționale Române Iași, care se încheie duminică, a inclus aproape douăzeci de reprezentații, două premiere și un spectacol-eveniment la Catedrala Româno-Catolică.

Reprezentațiile în Sala Mare a Teatrului Național din Iași vor începe în luna octombrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite