Mexicul a autorizat de urgență vaccinul contra COVID-19 elaborat de laboratorul britanic AstraZeneca și Universitatea Oxford

AstraZeneca vaccin
AstraZeneca vaccin
5 ianuarie 2021, 08:56

Comisia federală pentru protecţie în faţa riscurilor sanitare „a autorizat vaccinul AstraZeneca pentru a fi utilizat de urgenţă împotriva virusului SarsCoV-2”, a scris pe Twitter responsabilul guvernamental pentru strategia de luptă împotriva epidemiei, Hugo Lopez-Gatell.

El a precizat că vaccinul ar putea fi disponibil începând din martie. „Aceasta depinde de modul în care entităţile private ce lucrează la el îşi vor materializa capacitatea de producţie”, a explicat Lopez-Gatell, mai târziu, într-o conferinţă de presă.

Regatul Unit, Argentina și India au dat anterior undă verde acestui vaccin, iar Regatul Unit a început să-l administreze luni populaţiei.

Mexicul și-a lansat campania de vaccinare pe 24 decembrie, cu produsul fabricat de alianţa Pfizer-BioNTech. Circa 30.000 de cadre medicale au fost vaccinate până duminica trecută, potrivit guvernului mexican.

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Obrador, a declarat că 700.000-750.000 de angajați din sistemul sanitar vor fi vaccinați până la mijlocul lui ianuarie.

Mexicul a încheiat un acord cu Fundaţia magnatului mexican Carlos Slim, laboratorul AstraZeneca şi Universitatea Oxford pentru producerea vaccinului pe teritoriul său şi în Argentina, precum şi pentru distribuirea lui în scop necomercial în America Latină, exceptând Brazilia. Acordul prevede achiziţia de către Mexic a 77,4 milioane de doze de vaccin.

Guvernul mexican a semnat acorduri în valoare totală de 1,659 de miliarde de dolari cu diferite laboratoare, pentru achiziţionarea a circa 200 de milioane de doze ce vor permite să fie vaccinați, pe gratis, până la 116 milioane de mexicani între 2020 şi 2021, potrivit Ministerului Finanțelor mexican.

Mexicul, care numără circa 128 de milioane de locuitori, este a patra ţară cea mai îndoliată de pandemie din lume, cu 127.757 de decese și 1,4 milioane de contaminări, potrivit cifrelor raportate până luni.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă