Mexic: Directorul unui website de ştiri, ucis de gloanţe

Website
Website
1 noiembrie 2021, 10:04

„Trebuie să transmit condoleanţe familiei jurnalistului Alfredo Cardoso Echeverria, fondatorul site-ului de informaţii Las Dos Costas, pentru această pierdere regretabilă”, a declarat pe reţelele de sociale Evelyn Salgado, guvernatorul statului Guerrero unde se află Acapulco.

Potrivit Reporteri Fără Frontiere (RSF), Cardoso, a cărui familie primise ameninţări, a fost răpit joi de indivizi cu cagule care au pătruns în casa lui.

El a fost găsit a doua zi în vehiculul său cu cinci plăgi împuşcate, a informat presa locală. Transportat de urgenţă la spital, jurnalistul a decedat duminică în urma rănilor.

Cel puţin şapte jurnalişti au fost asasinaţi în 2021 în Mexic. Cu toate acestea, nu s-a stabilit dacă moartea lor are legătură cu munca pe care o desfăşurau.

Mexicul este considerat una dintre cele mai periculoase ţări pentru munca în mass-media, cu peste o sută de jurnalişti ucişi din 2000, potrivit cifrelor Comisiei pentru Drepturile Omului.

Opt jurnalişti au fost ucişi în 2020, potrivit RSF.

Peste 90% din crimele ce vizează jurnaliştii rămân nepedepsite, denunţă organizaţiile care apără libertatea de exprimare.

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite