MEXIC | Cutremur de 7,1 și inundații de proporții. 17 pacienți dintr-un spital COVID au murit după ce apa a afectat instalațiile de oxigen

8 septembrie 2021, 12:00

A fost panică aseară în mai multe regiuni din Mexic unde oamenii speriați au ieșit pe străzi atunci când pământul a început să se miște. Cutremurul care a lovit cu puțin înainte de ora 21.00 a avut epicentrul la doar câțiva kilometri de celebra stațiune Acapulco. Mișcarea de pământ care a măsurat 7 pe Richter s-a simțit puternic și în capitala Mexico City. Pe unii i-a surprins la metrou, la cină sau la teatru.

O persoană a murit la Acapulco lovită de un stâlp de înaltă tensiune. Mai multe clădiri au fost avariate, dar nu s-au înregistrat pagube majore în niciuna din provinciile afectate, a anunțat președintele într-o alocuțiune televizată.

Cutremurul a venit în timp ce mai multe zone din țară se lupta cu inundații catastrofale. Un rău care a ieșit din matcă a inundat mai multe localități și a lăsat zone întregi fără energie electrică. În provincia Hidalgo, avaria a lovit și un spital unde 17 oameni au murit, majoritatea pacienți covid conectați la ventilatoare. Restul de aproape 60 de bolnavi au fost evacuați cu elicopterul și duși la alte spitale.
2 persoane au murit și într-o suburbie a capitalei Mexico City unde multe străzi au fost inundate.
Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite