MEXIC | Cel puțin 20 morți și 70 de răniți într-un accident pe o linie de metrou din Ciudad de Mexico

4 mai 2021, 09:03

Un pod pe care circula o garnitură de metrou s-a prăbușit peste o arteră rutieră. Zeci de oameni au rămas blocați în vagoanele suspendate deasupra drumului și în mașinile de pe carosabil. O parte a trenului atârnă între şine, printre cabluri răsucite. Echipele de intervenție au intrat imediat în acțiune, dau au fost nevoite să suspende operațiunile după puțin timp, pentru că structura era prea instabilă și exista oricând riscul de agravare a situației.

Unii localnici din vecinătatea liniei de metrou spun că s-au temut mereu de un asemenea accident. Linia locală, în care s-au investit 1.800 de milioane de dolari, a fost inaugurată în 2012, dar de atunci a avut probleme de funcționare din cauza cărora au fost închise 11 din cele 20 de stații de pe traseu.

Intervenția pentru salvarea supraviețuitorilor a fost reluată abia noaptea târziu, după ce a fost adusă o macara pentru susținerea structurii. Din anchetă a rezultat deocamdată că o grindă a cedat la trecerea garniturii și s-a surpat o pasarelă, dar e încă prea devreme pentru depistarea cauzelor.

 

Imagini difuzate de postul local Milenio TV arată cum podul, peste care trecea linia 12 de metrou între staţiile Olivos şi Tezonco, se prăbuşeşte peste maşinile aflate în trafic.

„În acest moment, conform cifrelor preliminare, din nefericire există 13 persoane care şi-au pierdut viaţa şi în jur de 70 de răniţi care sunt transportaţi la diferite spitale”, a comunicat într-un mesaj pe Twitter Agenţia de management integrat al riscurilor şi protecţiei civile din capitala mexicană.

Primarul oraşului, Claudia Sheinbaum, s-a deplasat la locul accidentului şi a transmis pe Twitter că „pompieri, personal de urgenţă lucrează. Mai multe spitale dau ajutor. Vom oferi mai multe informaţii în scurt timp”.

Alte imagini difuzate de posturi de televiziune şi pe reţele de socializare arată echipe medicale de urgenţă şi pompieri căutând supravieţuitori la locul tragediei.

 

Unii localnici din vecinătatea liniei de metrou spun că s-au temut mereu de un asemenea accident. Linia locală, în care s-au investit 1.800 de milioane de dolari, a fost inagurată în 2012, dar de atunci a avut probleme de funcționare din cauza cărora au fost închise 11 din cele 20 de stații de pe traseu.

Din anchetă a rezultat deocamdată că o grindă a cedat la trecerea garniturii și s-a surpat o pasarelă, dar e încă prea devreme pentru depistarea cauzelor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite