Metroul londonez a fost parțial închis din cauza epidemiei de coronavirus.

20 martie 2020, 07:52

Anunţul coincide cu creşterea măsurilor luate de guvernul britanic pe fondul extinderii rapide a COVID-19 în Regatul Unit, în contextul în care Londra înregistrează cel mai mare număr de infecţii.

În afară de metrou, Transport for London (TfL), operatorul reţelei de transport din capitala Marii Britanii, a dispus o reducere a serviciului de autobuze din oraş şi nu este exclus, potrivit presei locale, ca autorităţile să dispună închiderea totală a oraşului.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, au fost înregistrate 2.626 de cazuri de coronavirus în Regatul Unit, din care 900 doar în Londra, şi 104 decese, 34 în capitala britanică.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a cerut londonezilor să nu iasă din case decât pentru strictul necesar.

„Londonezii trebuie să evite interacţiunea socială pe cât posibil, iar acest lucru implică faptul că trebuie să evite să utilizeze reţeaua de transport pe cât posibil”, a insistat Khan, citat într-un comunicat de presă.

Pentru a stopa extinderea coronavirusului, guvernul britanic a decis închiderea şcolilor începând de vineri şi a cerut populaţiei să evite contactul cu alte persoane şi să nu iasă la cafenele, cluburi, cinematografe şi teatre.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă