Metroul din Drumul Taberei rămâne în depou. Noul ministru al Transporturilor nu a anunțat un termen pentru darea în folosință a liniei

7 noiembrie 2019, 16:48

După ani de amânări, lucrările la metroul din Drumul Taberei ar fi trebuit încheiate în decembrie. Structura de rezistență și calea de rulare sunt aproape gata, se lucrează la finisaje. Dar trenurile nu vor putea ieși din depou prea curând, pentru că înca nu funcționează sistemul de siguranță și automatizare a traficului. Din acest motiv, deschiderea circulației pe magistrala 5, Eroilor – Râul Doamnei, se amână, din nou.

Ministrul Lucian Bode a precizat că va comunica un nou termen pentru finalizarea lucrărilor după ce va face o analiză. Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, dădea asigurări că metroul va circula în Drumul Taberei, în decembrie.

Construcția liniei de metrou a început în 2011, iar termenul inițial de finalizare a fost 2015.

Între timp, cei peste 300.000 de locuitori ai cartierului Drumul Taberei sunt nevoiți să trăiască într-un șantier continuu și să piardă timp în trafic.

Magistrala 5 are o lungime de aproape șapte kilometri și cuprinde zece stații de metrou și un depou. Investiția costă 3,4 miliarde de lei și este necesară pentru a degreva traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite