Metrorex întrerupe utilităţile comercianţilor din staţiile de metrou

27 noiembrie 2018, 09:20

Conducerea Metrorex nu mai vrea să lase sindicatele să închirieze spații comerciale. Vechiul contract prevedea că sindicatele încasau peste 65% din venituri, iar compania, restul. E vorba de contracte bănoase de sute de mii de euro pe an. În replică, sindicaliștii reclamă un abuz.

Conducerea Metrorex le-a cerut tehnicienilor să întrerupă alimentarea chioșcurilor și micilor magazine cu apă și curent încă de la ora 10.00. Dar unii angajați au refuzat să aplice ordinul și au așteptat instrucțiuni de la sindicate, adică tocmai de la cei care încasează cea mai mare parte din chirii. Unii s-au conformat abia spre prânz.

Potrivit ministrului demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, problema spațiilor comerciale din stațiile de metrou reprezintă adevăratul motiv pentru care sindicaliștii intenționau să declanșeze greva generală.

Contractul dintre Metrorex și firma care administrează spaţiile comerciale a expirat la data de 26 septembrie. Directorul Metrorex acuză sindicatele că acum încasează chirii ilegal.

Metrorex va închiria spațiile comerciale anul viitor, fără intermediari, prin licitație.

Sindicaliștii nu renuță însă. Vor să își păstreze dreptul de a închiria spațiile comerciale din subteran pe care l-au obținut în 2003.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă