Metrorex a deschis la Străulești primul terminal multimodal, prin care se urmărește decongestionarea traficului din București. Ce tarife li se vor percepe șoferilor

12 noiembrie 2018, 12:48

Metrorex a pus în funcțiune Terminalul Multimodal Străulești, prin care se dorește decongestionarea traficului din București. Astfel, autoritățile speră că oamenii își vor lăsa mașinile în parcare, unde taxa este de 1 leu/oră, și apoi vor folosi transportul în comun pentru a se deplasa prin oraș.

Terminalul multimodal are un regim de înălțime P+3 etaje și cuprinde o parcare pentru 660 de autovehicule, sală de așteptare pentru călătorii transportului public orășenesc și interurban, precum și o autogară cu 11 locuri de parcare. Acesta este dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran, precum și cu acces direct către stația de metrou Străulești, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile și luminatoare ce oferă lumină naturală.

Bucureşti este al treilea oraş din lume şi primul din Europa în privinţa blocajelor înregistrate în trafic, conform clasamentului anual realizat de compania olandeză de sisteme de navigaţie TomTom, transmite Bloomberg.

La nivel mondial, cele mai aglomerate oraşe sunt Bangkok, Mexico City, Bucureşti, Jakarta, Moscova, Chongqing, Istanbul şi Sankt Petersburg.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă