Metrorex | Negocieri între administrație și sindicate la Ministerul Transporturilor: Nu se vor face disponibilizări. Cercetarea disciplinară a participanților la protest este suspendată

30 martie 2021, 08:14

Sindicaliștii de la metrou au făcut public procesul verbal încheiat la finalul negocierilor, în care scrie că societatea se angajează să nu facă disponibilizări, să nu micșoreze veniturile și să nu ia măsuri disciplinare împotriva salariaților, pentru oprirea voluntară a lucrului.

Ion Rădoi, președinte, Unitatea Sindicatul Liber Metrou: Mai este posibil ca în aceste condiții salariații să oprească lucrul? Greu de crezut, să fiu sincer, pentru că în momentul în care locurile de muncă sunt asigurate, salariile sunt asigurate, nu au nicio altă repercusiunie asupra lor.

Situația economică va fi discutată într-o întâlnire viitoare, a anunțat directorul Metrorex. El a precizat că în acest moment nu sunt prevăzute concedieri. Dar societatea trebuie să-și rezolve problemele financiare în parametrii bugetari stabiliți de lege. Iar legea și matematica nu sunt subiecte de negociere, a precizat acesta.

Problema spațiilor comerciale nu a fost pe agenda discuțiilor.

ACTUALIZARE La acest moment nu se vor opera disponibilizări, dă asigurări directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

Situația economică a companiei va fi pe agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să își asaneze problemele financiare, se arată într-un comunicat al companiei.

“Pe perioada discuțiilor cu sindicatul, acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura București. Acesta stipulează că perioada de discuții are termen data de 05 aprilie.

Celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc” se mai precizează în comunicatul semnat de directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

ACTUALIZARE Cele două părți sunt departe de a fi ajuns la o înțelegere, mai ales că Metrorex a făcut bilanțul pagubelor conflictului spontan de vineri și anunță că se va îndrepta împotriva greviștilor pentru recuperarea lor.

Conducerea Metrorex a anunță că acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean a produs pagube de peste 2 milioane 8 sute de mii de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă