Meteorologii anunță temperaturi între -1 și 4 grade Celsius de Revelion

28 decembrie 2017, 18:58

Ultima zi din acest an le aduce românilor o vreme neobișnuit de caldaă pentru sezonul rece. Iar pe cer se va vedea cum nu se mai poate mai bine spectacolul artificiilor.  Va fi senin cu temperaturi potrivite pentru o petrecere în aer liber.

În mod normal în noaptea dintre ani, ar trebui să fie temperaturi preponderent negative, dar se prognozează temperaturi ușor mai ridicate, cam de -1 – 0 grade în Capitală, în timp ce în restul teritoriului se pot atinge și 3 – 4 grade în partea de sud și sud-vest – meteorolog ANM, Oana Catrina.

Anul Nou va fi și el darnic la capitolul temperaturi ridicate.

Prima zi din anul 2018 va fi numai bună pentru o plimbare. În multe orașe, soarele va străluci pe cer, iar valorile  din termometre abia dacă vor coborî sub 9 grade celsius. De zăpadă se vor putea bucura doar cei care sunt la munte în această perioadă.

Iernile cu temperaturi ridicare și fără zăpadă nu sunt chiar o noutate absolută în țara noastră. În 2012, românii s-au putut bucura de zăpadă abia de la mijlocul lunii ianuarie.

Singurul lucru care ne poate da fiori în astfel de ierni este gândul că  perioadele în care frigul și zăpada ar trebui să stăpânescă tot, sunt parcă din ce în ce mai puține. Nu ne mai rămâne decât să prețuim cât mai putem iernile de acum, așa cum sunt ele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă