METEO. Frig, temperaturi scăzute și ninsori în Maramureș, Transilvania, Moldova și în zonele de munte

6 aprilie 2023, 10:22

COD Ninsori abundente, viscol si strat de zăpada consistent, asta anunta Codul Galben si Codul Portocaliu care raman in vigoare pana la ora 14:00. În județele Botoșani, Iași si Vaslui, precum si in Suceava, Neamț și Bacău va ninge si se va depune strat nou de zăpada. Vântul va sufla cu putere cu viteze de peste 75 km/h si asta înseamnă viscol si vizibilitate redusă, prin urmare se circula in condiții de iarna, asadar mașinile trebuie sa fie echipate corespunzător.

Așa cum spuneam si astăzi atmosfera va fi inchisa si rece mai ales in jumătatea de nord a tarii. Va ninge destul de mult in Maramureș, Transilvania, Moldova cat si la munte, pe când in regiunile sudice si sud-estice vor fi precipitații sub forma de ploaie. Vântul se va intensifica in nordul Moldovei si in zona montana înaltă unde zăpada va fi viscolita, dar se va simti si in celelalte regiuni. Izolat se va depune polei, asa ca mare atentie dacă plecați la drum. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 si +12 grade.

In Capitală soarele ramane scump la vedere, vom avea o zi mohorata si va mai ploua din când in când. Temperatura maxima va fi de 11…12 grade.

LA MUNTE tot vreme inchisa, vor fi ninsori destul de serioase si un vant mai intens la altitudini mari. Temperaturile din stațiuni, raman foarte scăzute pentru acest moment al anului….

EUROPA Acum va invit sa urmărim cum stam cu temperaturile si in restul Europei:

In cea mai mare parte a Peninsulei Iberice se anunta atmosfera însorita si calda pe când in țările vestice si nord vestice norii vor fi destul de numeroși si va ploua, iar prin vestul continentului vântul va sufla destul de tare…

Ploi, lapoviță si ninsoare vor fi pe parcursul zilei si in țările nordice, meteorolgii anunta o maxima de….

In restul continentului, in centrul și sud-estul Europei vremea va fi destul de capricioasa, norii cuprind majoritatea regiunilor iar temperaturile nu se vor modifica semnificativ fata de ziua de ieri….

Ne întoarcem in țară pentru a anunța vremea de maine. Cerul ramane acoperit de nori iar temperaturile se mențin destul de scăzute. Vor fi ninsori la munte dar si in nord-est iar in rest sunt anuntate ploi. Vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei iar maximele se vor încadra între 2 si 12 grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite