METEO. Zi înnorată cu temperaturi maxime cuprinse între 10 și 17 grade

12 aprilie 2023, 10:27

Cerul rămâne acoperit și va ploua destul de mult în centru și sud-est iar izolat vor fi descărcări electrice și grindină. În restul regiunilor, norii se mai risipesc și este posibil să picure trecător. În zona montană înaltă vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și tot pe aici vântul va ajunge la viteze de 70 de km/h, dar se va simți destul de tare în Oltenia, dar și în restul țării, ce-i drept cu viteze mai mici. Temperaturile sunt normale pentru perioada în care ne aflăm, maximele vor fi cuprinse între 10 și 17 grade.

În Capitală avem o zi mohorâtă, încă sunt șanse să plouă pe parcursul zilei, așa că ar fi bine să păstram umbrelele cu noi, vântul va adia ușor iar temperatura maximă va fi de 16 grade.

La munte ploile se extind în special în Carpații Meridionali și Orientali, dar s-ar putea să picure și în celelalte masive. La altitudini mari mai sunt ceva condiții de lapoviță și ninsoare și tot pe aici vântul se va intensifica.

Veștile bune nu întârzie să apăra. Joi se va încălzi în toată țara, iar norii se risipesc dând voie soarelui să strălucească. Vântul vă avea unele intensificări în sudul Banatului, dar și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 21 de grade.

Vremea în Europa

În  Peninsula Iberica atmosfera va fi plăcută, cu soare și temperaturi în creștere, pe când în țările vestice și nord-vestice norii rămân în peisaj, vremea va fi mohorâtă și ploioasă.

În țările nordice nu apar schimbări notabile, aer mult mai rece decât în alte zone și precipitații sub formă de ploaie.

În centrul Europei vremea va fi în continuare închisă și sunt posibile ploi trecătoare, iar în restul continentului, în sud-est, vor fi perioade cu soare și temperaturi plăcute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă