METEO. Weekend cu vreme mult mai caldă decât normalul perioadei

13 octombrie 2023, 10:04

Vineri, vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru mijlocul lunii octombrie. Soarele va străluci pe tot parcursul zilei în majoritatea zonelor și doar în nord, centru cât și în zona montană sunt posibile înnorări și câțiva stropi de ploaie spre seară. Vântul va adia ușor iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 28 de grade.

În Capitală vom avea o zi cu mult soare și se va încălzi simțitor de această dată, nici vântul nu ne va deranja, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Și la munte se anunță vreme frumoasă și plăcută, cerul va fi curat în majoritatea masivelor și doar spre seară se vor strânge câțiva nori în Carpații Orientali, unde va ploua trecător. Vântul va fi mai activ pe creste.

Ziua de sâmbătă ne aduce atmosferă  plăcuta peste tot și foarte puțini nori. Dimineața va începe cu ceață, apoi soarele își va face apariția și va rămâne pe cer până seara. Vântul va sufla slab iar temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică atmosfera va fi de vară, cu temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru luna octombrie, pe când în țările vestice ploile își vor face apariția, însă temperaturile rămân asemănătoare celor de ieri.

În nordul și nord-vestul Europei va fi mult mai răcoare iar precipitațiile se vor extinde. Temperaturile vor fi destul de modeste.

În restul continentului, în sud și sud-est vremea va fi frumoasă și caldă, cu averse pe spații relativ mici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite