METEO. Vremea se răcește simțitor. Lapoviță și ninsoare în Capitală

7 decembrie 2023, 10:13

Joi, vremea va fi mohorâtă, norii vor fi prezenți în aproape toată țara, iar în sud-est temperaturile scad simțitor. În zona montană cât și în Moldova va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea va fi lapoviță. Atenție cum circulați, pentru că se va depune polei. Vântul va prinde putere la altitudini mari, în sud-estul teritoriului dar și pe litoral cu viteze de 50 de km/h. Maximele vor fi cuprinse între -1 grad și 5 grade.

În Capitală vom avea o zi neplăcută, cerul va rămâne acoperit și va fi foarte frig de această data. Vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare iar maxima nu va depăși 2 grade.

La munte vor continua ninsorile în toate masivele și vor fi condiții de polei. Vântul va sufla mai tare pe creste iar temperaturile vor fi în scădere.

Vineri, vremea va fi rece pentru această dată, însă precipitații mixte vor fi doar pe spații mici în sudul Transilvaniei și al Crișanei, în Banat, Muntenia, iar spre seară și în Dobrogea. La munte pot să mai apară fulguieli și vor fi condiții de polei, însă vântul va fi destul de insistent în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 6 grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică cerul va avea înnorări și vor fi ploi iar vântul va sufla mai tare. În nord-vest și în centru precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și se vor acumula cantități mari de apă. Temperaturile vor fi în scădere.

În Peninsula Scandinavă se va menține vremea rece și sunt anunțate ninsori.

În rest, vremea va fi schimbătoare cu ploi pe arii restrânse, excepție făcând sud-estul continentului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite