METEO. Vremea se încălzește în cea mai mare parte a țării

30 martie 2023, 09:57

Așadar, joi se arată soarele, vremea se va încălzi în cea mai mare parte a țării, doar spre seară vor apărea câțiva nori ici-colo și vor aduce ploi slabe în vest și nord-vest. În zona montană precipitațiile vor fi mixte iar vântul va fi destul de intens pe creste, iar în rest se va mai domoli. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 16 grade.

În Capitală avem o atmosferă plăcută și se face puțin mai cald, norii apar destul de rar, deci ne vom bucura de prezența soarelui. Temperatura maximă vă ajunge pe la 14 grade.

La munte mai sunt ceva înnorări dar cerul se va degaja treptat. În schimb, la noapte va ploua în majoritatea masivelor iar la altitudini de peste 1500 de m s-ar putea să mai ningă trecător. Vântul va avea ușoare intensificări pe creste.

Vineri, temperaturile vor fi în creștere mai ales în sud-vestul țării. În celelalte regiuni se strâng norii din loc în loc și vor aduce ploi trecătoare în special în Maramureș și Transilvania. La munte, la altitudini mari, vor fi precipitații mixte iar vântul își va face simțită prezența pe creste dar și în centrul și sudul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade.

Vremea în Europa

În cea mai mare parte a Peninsulei Iberice vremea se anunță plăcută, cu soare generos, pe când în țările vestice și nord-vestice norii rămân în decor și vor aduce precipitații mixte însemnate cantitativ cu temperaturi asemănatoare celor de ieri.

În țările nordice atmosfera va fi schimbătoare când soare, când precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

În restul continentului, în centrul și sud-estul Europei vremea va fi prietenoasa, cu ploi trecătoare dar și momente însorite.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă