METEO. Vremea continuă să se încălzească în cea mai mare parte a țării

31 martie 2023, 09:38

Așadar, pe parcursul zilei de vineri vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-vest. Din loc în loc se strâng ceva nori în jumătatea de nord-est și vor aduce ploi trecătoare. În zona montană, la altitudini mari vor fi precipitații mixte, iar vântul va agita atmosfera. Vântul  își va face simțită prezența și în centrul și sudul țării. Temperaturile vor crește ușor, maximele  se vor încadra între 10 și 19 grade.

În Capitală este posibil să picure trecător, cerul va fi acoperit, dar zărim puțin și soarele. Vântul se va simți pe parcursul zilei iar maxima va ajunge la 18 grade.

La munte se mai încălzește puțin dar ploile vor cuprinde majoritatea masivelor. La altitudini foarte mari vor mai fi condiții de lapoviță și ninsoare iar vântul se va intensifica pe creste în special în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 90 de km/h.

Dacă v-ați făcut planuri pentru acest weekend, temperaturile vor fi în creștere mai ales în sud-estul tarii, însă norii își vor face apariția în peisaj iar izolat vor aduce  ploi însoțite de descărcări electrice. La altitudini mari vor fi precipitații  mixte iar vântul va sufla cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade.

Vremea în Europa

În cea mai mare parte a Peninsulei Iberice vremea va fi în general frumoasă, pe când în țările vestice și nord-vestice cerul va fi mai mult noros, iar prin unele zone, izolat ploile vor fi însemnate cantitativ.

În țările nordice se anunță atmosfera schimbătoare și precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

În restul continentului, în centrul și sud-estul Europei vremea va fi prietenoasă, cu ploi trecătoare dar și cu momente însorite.

Dacă v-ați făcut planuri pentru acest Weekend trebuie să vă spun că temperaturile vor fi în creștere mai ales în sud-estul tarii, însă norii își vor face apariția în peisaj iar izolat vor aduce  ploi însoțite de descărcări electrice. La altitudini mari vor fi precipitații  mixte iar vântul vă sufla cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 21 de grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Cea mai puternică furtună geomagnetică din 2017 încoace afectează Pământul

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării