METEO. Vreme rece pentru această perioadă. Atmosferă de toamnă la final de aprilie

28 aprilie 2023, 10:08

Vineri, cerul va fi înnorat, dar se pare că vom scăpa de ploi. Cel puțin așa arată prognoza pentru moment, însă vremea va fi rece pentru această perioadă. La altitudini de peste 1700 de metri vor mai fi precipitații mixte, iar vântul își va face simțită prezența în regiunile estice și sud-estice, dar și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși 80 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 18 grade.

În Capitală vom avea o zi cu soare, însă destul de răcoroasă pentru sfârșitul lunii aprilie. Vor fi și ceva înnorări de scurtă durată, dar nu sunt anunțate precipitații. Temperatura maximă nu va depăși 17 grade în centrul orașului.

La munte, atmosfera se va menține închisă și sunt posibile ploi trecătoare prin unele zone. Pe creste este posibil să mai cadă lapoviță și ninsoare și tot pe aici vântul va bate mai tare cu rafale de peste 80 de km/h.

Prima zi din weekend va fi destul de rece în cea mai mare parte a țării, dar mai ales dimineața. Vor fi înnorări în regiunile vestice și sud-vestice și vor fi ploi însoțite de descărcări electrice. În zona montană, la altitudini de peste 1800 de metri, vor fi fulguieli trecătoare iar vântul va adia ușor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 19 grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică, vremea va fi călduroasă, iar izolat va fi caniculă la orele amiezii. În restul continentului, în vest și nord-vest, cerul va fi mai mult noros, iar pe alocuri vor fi ploi însemnate cantitativ. În nordul continentului, trecător vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În centrul și sud-estul Europei vor mai fi precipitații, însă doar pe arii restrânse și slabe cantitativ, în rest vreme frumoasă și cu temperaturi în creștere.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă