METEO. Vreme neobișnuit de caldă pentru ultima săptămână din septembrie

25 septembrie 2023, 09:25

Așadar, astăzi vremea va fi frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie iar soarele va încălzi rapid atmosfera în majoritatea zonelor din țară. Doar în sud-vest cât și la munte se adună câțiva nori din loc în loc și va ploua trecător. În schimb, vântul va sufla mai tare în regiunile sud-estice dar și la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 31 de grade.

În Capitală vom avea o zi însorită, norii apar destul de rar, însă vântul ne va deranja puțin, la rafala se vor atinge viteze de 45 de km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade.

La muntr va fi nefiresc de cald chiar dacă se strâng norii și pe aici și vor aduce ploi de scurtă durată în Carpații Meridionali și în Munții Banatului. Vântul se va intensifica și va sufla cu peste 70 de km/h pe crestele montane

Pe litoral, aproape nicio schimbare, va fi încă o zi excelentă pentru plajă, cer senin, briză activă iar temperaturile se vor încadra între 24-26 de grade și în jur de 23 grade vor fi în apă.

Vremea se va menține calda și marți, cu soare generos și doar în regiunile sudice și sud-vestice cerul vă fi înnorat, însă șansele de ploaie vor fi minime. Vântul va fi destul de activ în cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogei, cât și sudul Olteniei și al Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică, cât și în nord-vestul Europei vremea va fi în general frumoasă și, doar izolat va ploua slab.

În schimb, în nordul Europei vor fi averse iar vantul va sufla cu putere.

Ploile vor ajunge și în sudul și sud-est continentului pe unde vor fi posibile vijelii, iar temperaturile vor marca o scădere ușoară cu maxime de 30 de grade la Atena, 28 la Roma, 20 la Viena.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite