METEO. Vreme caldă pe tot parcursul zilei, cu maxime între 19 și 27 de grade

22 mai 2023, 09:56

Vremea se va menține caldă pe tot parcursul zilei, doar în sud-vest va fi mai răcoare, în schimb cuvântul instabilitate este de bază pentru această zi de luni. Sunt anunțate ploi și descărcări electrice în Banat, Crișana, Oltenia și Muntenia dar mai ales în Dobrogea, unde cantitățile de apă vor depăși 25 de l/mp. Vântul va prinde putere în regiunile sud-vestice, dar și în timpul averselor, când vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade.

În Capitală ne vom bucura de soare și vreme caldă. Sunt posibile înnorări pe alocuri, dar nu sunt șanse să plouă. Vântul va adia ușor, iar temperatura maximă va ajunge la 26 de grade.

La munte se anunță o zi schimbătoare, vor fi momente însorite dar și ploi însoțite de descărcări electrice iar izolat grindină, în special în Carpații Occidentali și Meridionali. În celelalte masive vom avea vreme mai bună, iar vântul va prinde putere la altitudini mari cu viteze de 40-60 de km/h.

Pe litoral norii se înmulțesc treptat iar spre seară condițiile de ploaie vor fi destul de mari. Vântul rămâne la fel de activ la malul mării, iar temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 23 de grade.

Marți, vremea va fi caldă, însă schimbătoare mai ales în vestul, sud-vestul, sud-estul țării, dar și în zonele montane unde sunt anunțate ploi mai ales spre seară. Izolat vor fi condiții de grindină și furtuni. În restul țării, soare și cer senin, iar vântul se va intensifica în Bărăgan și sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade.

Vremea în Europa

În cea mai mare parte a Peninsulei Iberice atmosfera se anunță însorită cu o maximă de 25 de grade la Madrid, însă nu este exclus pe alocuri să vină și ceva ploi de scurtă durată. În țările vestice și nord-vestice vremea se vz menține instabilă, se strâng norii din loc în loc iar prin unele zone sunt așteptate precipitații, dar în ansamblu va fi soare, cu temperaturi în creștere față de ziua precedentă. În țările nordice se anunță vreme frumoasă. În centrul și sud-estul Europei, vreme instabilă cu posibilitatea de furtuni și căderi de grindină prin anumite zone, meteorologii anunță în continuare ploi în Italia și Croația însă mai scad în intensitate. În rest, soare și temperaturi plăcute.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă