METEO. Vreme caldă, dar instabilă, cu reprize de ploi

25 mai 2023, 10:19

În Capitală vom avea încă o zi frumoasă și caldă, cu cer mai mult senin, însă în cea de-a doua parte a zilei norii se adună treptat și vor aduce ploi de scurtă durată dar și intensificări ale vântului. În termometre vor fi tot 28 de grade.

La munte vor fi ploi consistente în majoritatea masivelor, prin unele zone cantitățile de apă vor depăși 40 de l/mp. Vântul va bate cu viteze de 70 de km/h și nu este exclus să apară și grindina. Prin stațiuni temperaturile rămân asemănătoare celor de ieri.

Pe litoral vorbim tot despre nori și averse pe tot parcursul zilei. Vântul va fi mai activ la malul mării, iar maximele se vor încadra 21 și 22 de grade.

Vineri nu vor fi schimbări majore, se anunță vreme caldă, dar în continuare norii vor fi prezenți în zona montană, în vestul, centrul și sudul țării. Va ploua destul de mult, prin unele zone se vor strânge chiar și 40 de l/mp și nu vor lipsi perioadele cu vijelii și posibil grindină. În rest, va fi soare iar maximele vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică, vremea va fi instabilă și va ploua destul de mult prin unele zone, pe când în țările vestice și nord-vestice soarele își va face apariția iar precipitații vor fi doar pe suprafețe mici. În țările nordice atmosfera va fi schimbătoare, cu nori din loc în loc, iar temperaturile vor scădea ușor.

În centrul și sud-estul Europei ploile mai scad în intensitate, dar va fi tot vreme instabilă prin sudul continentului. În rest, se arată soarele iar temperaturile vor fi în creștere față de ziua de ieri.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă