METEO. Toamnă în calendar, vară în termometre

11 septembrie 2023, 10:07

Luni, vremea va fi în continuare frumoasă cu soare din plin în majoritatea zonelor din țară, iar atmosfera devine foarte plăcută. În sud-est cât și în zona montană sunt posibile înnorări trecătoare, dar șansele de ploaie vor fi minime. Vântul  se va intensifica pe parcursul zilei iar temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade.

În Capitală vom avea o zi superbă cu soare și câțiva nori inofensivi, iar maxima va ajunge la 29 de grade.

Și la munte atmosfera va fi însorită, cerul va fi mai mult senin iar vântul vă mai avea unele porniri din când în când.

Pe litoral se anunță o zi bună de plajă, cu soare, briză activă și maxime de până la 26 de grade la orele amiezii. Apa mării va avea în jur de 27 de grade.

Marți, vremea va fi călduroasă pentru data la care ne aflăm, în special în regiunile sudice și vestice. După-amiaza și seara, în zona de munte cât și în nord-est, se vor aduna norii și va ploua trecător și tot pe aici vântul va bate mai tare, în rest va adia ușor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 33 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică, dar și în nord-vestul Europei, se anunță vreme instabilă. Aerul tropical foarte cald ce a persistat mai bine de o săptămână va fi înlocuit de o masă de aer rece și va determina o scădere a temperaturilor, vor fi ploi torențiale și rafale puternice de vânt.

În nordul Europei vă ploua pe arii extinse, în special în vestul și nordul Peninsulei Scandinave, iar în rest încă va fi soare.

În sud-est cât și în sudul Europei vremea va fi frumoasă iar temperaturile vor fi în creștere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite