METEO. Temperaturile scad în majoritatea regiunilor

23 noiembrie 2023, 10:10

Joi , vremea va fi schimbătoare, nu vom scapă complet de nori în sud vestul și centrul țării, unde va burnița, iar în zona de munte, trecător, vor fi fulguieli. Pe când în restul regiunilor vom zări puțin și soarele dar va fi destul de timid. În schimb, vântul se va intensifica în nord-vest, centru și sud-est cu viteze de 45 de km/h iar la altitudini mari va sufla cu putere. Rafalele vor depăși 100 de km/h. Izolat vor fi depuneri de polei iar temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 10 grade.

În Capitală vom avea vreme mai bună. Chiar dacă cerul va fi acoperit de nori, la un moment dat se arată soarele și va mai încălzi puțin atmosfera. Temperatura va fi normală pentru această perioadă, maxima va ajunge la 9 grade.

La munte se anunță o zi mohorâtă cu precipitații mixte, dar la noapte vor porni ninsorile mai ales în nordul Carpaților Orientali. Vor fi condiții de polei iar vântul va prinde putere pe creste și va bate cu viteze de 100 de km/h.

Vineri, temperaturile vor crește ușor în sud-est iar în restul teritoriului vor fi normale pentru această perioada, însă cerul se va menține înnorat în vest, nord și centru pe unde vor fi ploi. Spre seară, precipitațiile vor cuprinde majoritatea regiunilor, iar la munte vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla cu putere cu viteze de peste 90 de km/h iar maximele se vor încadra între 3 grade în Maramureș și 17 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor marca o creștere ușoară, pe când în nord-vestul continentului cerul va avea înnorări și vor fi precipitații.

În nordul continentului vremea se va menține rece și sunt anunțate ninsori, lapoviță și intensificări ale vântului.

În extremitatea sudică, ploile vor fi mai abundente iar în sud-estul continentului vremea se va menține frumoasă.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă