METEO. Temperaturi în creștere, soare, dar și nori de ploaie

30 mai 2023, 10:17

Izolat  va cădea grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 35 de l/mp. În restul teritoriului se anunță soare, înnorări trecătoare și un vânt domol. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade.

În Capitală se mai încălzește puțin, iar atmosfera va fi plăcută, cu mult soare. Vântul își va face simțită prezența pe parcursul zilei, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

La munte se anunță o zi destul de plăcută, cu soare, însă după-amiază apar câteva ploi zgomotoase și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 35 de l/mp.

Pe litoral vremea va fi ușor schimbătoare, când soare,când ploi de scurtă durată, însă temperaturile vor fi în creștere iar maximele vor fi cuprinse între 22 și 25 de grade.

Miercuri avem parte de ploi însemnate cantitativ, norii rămân tot în Crișana, Banat, vestul Transilvaniei și nordul Olteniei, inclusiv în zona Carpaților Meridionali și Occidentali. Izolat vor fi grindină și vijelii, însă în restul teritoriului vremea va fi frumoasă, cu soare generos. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică, atmosfera se va menține instabilă, cu ploi însemnate cantitativ, pe când în țările vestice și nord-vestice va fi vreme bună, cu înnorări trecătoare  și ploi doar izolat. Vor fi maxime de 22 de grade la Madrid, 17 grade la Paris.

În țările nordice vor fi înnorări temporare și precipitații doar pe suprafețe mici.

În centrul și sud-estul Europei predomină vremea frumoasă, însă în partea de sud a continentului sunt anunțate averse torențiale însoțite de descărcări electrice și grindină. Se vor înregistra 24 de grade la Atena și Budapesta.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Cea mai puternică furtună geomagnetică din 2017 încoace afectează Pământul

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării