METEO. Temperaturi în creștere, ploi în reprize scurte în anumite regiuni

7 septembrie 2023, 09:53

Joi, vremea va continua să se încălzească și va fi soare în aproape toată țara. Trecător vor fi ușoare înnorări și ploi slabe în zona montană și în sud-est și tot pe aici vântul se va intensifica din când în când, însă se va simți mai tare pe litoral cu rafale de peste 50 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 30 de grade.

În Capitală avem cer senin, atmosferă plăcută și se face puțin mai cald. Vântul va mai avea unele porniri pe parcursul zilei iar temperatura maximă va fi de 30 de grade.

Și la munte vremea va fi frumoasă, se arată soarele iar spre seară vor fi posibile ploi trecătoare doar în zona Carpaților Orientali.

Pe litoral se anunță o zi însorită și caldă. Totuși, vântul va crea disconfort și va bate destul de tare pe plajă. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 28 de grade.

Veștile bune continuă și pentri vineri. Va fi soare, iar atmosfera devine foarte plăcută, însă vântul se va intensifica în sudul Banatului,  Muntenia și Dobrogea, în special pe litoral, unde se vor atinge viteze de peste 50 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade.

Vremea în Europa

În  Peninsula Iberică, ziua de joi aduce soare dar și ploi pe arii restrânse, pe când în nord-vestul continentului, în continuare, va fi foarte cald pentru această perioadă.

În nordul Europei vor fi înnorări dar va ploua doar pe arii restrânse.

În centrul continentului va predomina vremea frumoasă, iar în est și sud-est se va menține codul roșu de ploi abundente și se vor acumula din nou cantități mari de apă de peste 50 de l/mp, în special în Grecia, sudul Italiei dar și în Bulgaria.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă