METEO. Răcire accentuată a vremii în toată țara.Cod galben de ploi însemnate cantitativ în 19 județe și București, luni și marți

21 august 2017, 09:36

Potrivit meteorologilor, în intervalul 21 august, ora 10:30 — 22 august, ora 18:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, local în Transilvania și în vestul Moldovei, precum și în Carpații Orientali și în cea mai mare parte a Carpaților Meridionali. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, iar cantitățile de apă vor depăși 20 — 25 l/mp și, izolat, 40 l/mp.

Codul galben de ploi este valabil în 15 județe: Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.

În intervalul menționat vor mai exista manifestări ale instabilității atmosferice în estul Moldovei, Olteniei și Munteniei, dar pe arii mai restrânse. Temperatura aerului va fi în scădere accentuată în centrul, sud-vestul și nordul țării. Astfel, noua atenționare va fi valabilă și în alte nouă județe (Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și Giurgiu) și București.

De asemenea, în perioada 21 august, ora 18:00 — 22 august, ora 10:00, atenționarea Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată se mută în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei, precum și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali. Vor fi averse, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, și va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40 — 50 l/mp.

Conform ANM, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în regiunile sud-estice, în special în prima parte a nopții de luni spre marți (21/22 august). Marți (22 august), în Muntenia, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va continua să plouă, iar temperatura aerului va fi în scădere accentuată. Vremea va deveni rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării.

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă