METEO. Ploi zgomotoase, soare și temperaturi de vară

6 iunie 2023, 10:24

În Capitală vom avea o zi plăcută cu soare cu nori strict decorativi . Vântul va sufla ușor iar maxima va ajunge la 27 de grade.

La munte, ziua de marți ne aduce tot ploi, în special după-amiaza și seara în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. Vor fi mai multe reprize cu ploi abundente însoțite de tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. În restul masivelor atmosfera va fi destul de plăcută.

La mare găsim vreme frumoasă, cer senin și câțiva nori spre seară. Vântul va fi ceva mai insistent pe parcursul zilei iar temperaturile maxime vor ajunge la 24 de grade. Apa marii va avea în jur de 22 de grade.

Miercuri se va încălzi și în vestul țării, dar mai pe seară se adună norii și va ploua destul de mult. Sunt anunțate vijelii și posibil grindină, iar vântul va bate mai tare în sudul Banatului, în zona montană, dar se va intensifica și pe timpul ploilor. În rest vom avea soare și va fi mai cald decât astăzi iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade.

Vremea în Europa

Vreme destul de instabilă în mare parte, spre exemplu în Peninsula Iberică atmosfera va fi mohorâtă iar în nordul Spaniei vor fi averse și descărcări electrice. În țările vestice și nord-vestice doar izolat vor fi ploi abundente, mai exact în Franța, în rest soare și cer senin cu maxime de 23 de grade la Madrid și Paris, 20 de grade la Londra.

În țările nordice vor fi înnorări trecătoare. Temperaturile mai scad puțin, însă în ansamblu vremea se anunță prietenoasă, doar vântul va fi destul de activ pe parcursul zilei.

În centrul și sud-estul Europei tot despre instabilitate vorbim, meteorologii anunță averse zgomotoase cu vijelii și posibil grindină în Italia, Germania dar și Croația. În rest, norii apar în treacăt și s-ar putea să mai vină o ploaie de scurtă durată. În celelalte zone continuă vremea frumoasă și se vor înregistra 29 de grade la Atena, 24 de grade la Roma.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă