METEO. Ploi în cea mai mare parte a țării

19 aprilie 2023, 14:30

Meteorologii au emis un cod galben de ploi însemnate cantitativ până la ora 18:00, în Dobrogea și în sud-estul Munteniei, unde cantitățile de apa vor depăși 30..40 de l/mp.

Pe parcursul zilei cerul, va fi acoperit de nori și va ploua zdravăn în sud-estul și centrul țării precum și în zonele de deal și de munte, unde se vor cumula cantități de apă de peste 15 l/mp, iar în Dobrogea și sud-estul Munteniei, așa cum spuneam peste 40 de l/mp. La altitudini de peste 1700 de metri precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare și tot aici vântul își va face simțită prezența precum și în est. Temperaturile nu sunt deloc prietenoase, se vor situa sub normalul perioadei, maximele vor fi cuprinse între 11 și 18 grade.

În Capitală vom avea încă o zi mohorâtă iar pe parcursul zilei vor mai fi câteva reprize de ploaie, vântul va sufla slab iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

La munte vremea va fi în continuare mohorâtă și va ploua, iar la altitudini de peste 1700 de metri vor fi condiții de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla mai tare pe creste.

Joi se va încălzi ușor, însă tot nu vom scăpa de ploi în sud, est, centru precum și la munte. Vor fi descărcări electrice iar izolat chiar și grindină. În zona montană înaltă vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va agita atmosfera și va sufla cu putere în est, sud-est și pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 20 de grade.

Vremea în Europa

În  Peninsula Iberică atmosfera va fi însorită, iar temperaturile se mențin destul de ridicate, pe când în țările vestice și nord-vestice vremea va fi închisă și umedă, cu ploi trecătoare, dar și momente însorite. Cel mai cald va fi în Spania și Portugalia, unde maximele vor trece de 25 de grade prin unele locuri. Cer senin și vreme buna găsim și în țările nordice.

În centrul și sud-estul Europei vremea este destul de schimbătoare, sunt anunțate ploi consistente mai ales în Italia și Grecia. În rest, soare și nori strict decorativi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Cea mai puternică furtună geomagnetică din 2017 încoace afectează Pământul

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării