METEO. Ploi, descărcări electrice, vânt și înnorări în majoriotatea regiunilor

18 aprilie 2023, 10:18

În Capitală, accesoriul de bază va fi umbrela, cerul va fi acoperit și va ploua pe tot parcursul zilei. Vântul își va face simțită prezența și va fi destul de răcoare, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade.

La munte, ploile vor cuprinde aproape toată zona montană iar la altitudini de peste 1700 de metri precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță si ninsoare și tot pe aici vântul va sufla cu putere. Prin stațiuni temperaturile sunt în ușoară scădere.

Miercuri, temperaturile nu sunt deloc prietenoase, se vor situa sub normalul perioadei. Va ploua zdravăn în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei precum și în zonele montane și submontane, cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp. La altitudini mari precipitațiile vor fi mixte iar vântul se va simți destul de tare, precum și în regiunile estice. Maximele vor fi cuprinse între 12 și 18 grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică avem soare și temperaturi ridicate, pe când în țările vestice și nord-vestice sunt posibile ploi însoțite de descărcări electrice, însă doar izolat, în rest vremea va fi în general frumoasă.

Vreme bună găsim și în țările nordice, soare și nori strict decorativi.

În centrul și sud-estul Europei, vremea va fi ușor schimbătoare, sunt anunțate ploi slabe pe spații mici și un vânt destul de activ în zonele de litoral din sud.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite