METEO. Început de săptămână cu ploi, vânt și zăpadă la munte

27 martie 2023, 09:50

Meteorologii au emis o atenționare de cod galben de intensificări ale vântului valabil până la ora 23:00. În Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea, estul Munteniei, cât și la munte, vântul va sufla cu putere, rafalele vor depăși 65…90 de km/h. La altitudini de peste 1700 de metri vor  fi viscol și vizibilitate redusă.

Luni vremea se va menține caldă în sud-estul țării, pe când în restul regiunilor se strâng norii și sunt așteptate ploi în vest și nord-vest. Apoi, treptat precipitațiile se vor extinde cam peste tot iar în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei va ploua destul de mult, cantitățile de apă vor depăși 20 de l/mp și este posibil să cadă grindină. Vântul va bate tare cu viteze de peste 65 de km/h în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea dar și estul Munteniei iar la altitudini mari va viscoli zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 23 de grade în sud-est.

Vremea va fi caldă în Capitală, pe parcursul zilei de luni, dar marţi şi miercuri se va răci semnificativ, iar temperaturile se vor situa sub cele caracteristice pentru finele lunii martie, conform prognozei speciale pentru Bucureşti, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit ANM, până marţi, la 09:00, vremea se va menţine caldă pentru această dată, dar va fi uşor instabilă. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi averse, posibil însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 19-21 de grade, iar cea minimă de 4-6 grade.

La munte ploile vor cuprinde toate masivele iar pe creste va fi lapoviță și ninsoare, însă la noapte va ninge și la altitudini mai mici. Vântul va bate cu putere, vor fi rafale de peste 100 de km/h și asta înseamnă viscol și vizibilitate scăzută. Temperaturile din stațiuni mai scad puțin.

Marți, norii rămân în peisaj iar temperaturile vor continua să scadă. Va ploua cam peste tot iar în zona montană va ninge. Vântul va agita atmosfera, pe creste rafalele vor depăși 100 de km/h, dar se va simți și în rest, cu viteze ceva mai mici. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică cât și în țările vestice și nord-vestice atmosfera va fi plăcută, vremea în general frumoasă, cu nori strict decorativi.

În țările nordice vor fi înnorări și precipitații sub formă de ploaie și lapoviță.

În restul continentului, în centrul și sud-estul Europei vremea va fi instabilă, când soare când nori, iar în zona Mării Mediterane ploile vor fi însemnate cantitativ.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă