METEO.Cum va fi vremea până pe 7 ianuarie. La final de an probabilitatea de apariție a precipitațiilor, inclusiv ninsori, este mult mai mare în toată ţara

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru intervalul 27 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018. Dacă în perioada Crăciunului şi de Sfântul Ştefan se anunţă vreme deosebit de caldă pentru utima decadă a lunii decembrie, în ultimele zile din 2017 vremea schimbă foaia. La final de an, probabilitatea de apariție a precipitațiilor, inclusiv ninsori, este mult mai mare în toată ţara.

27 Decembrie 2018, 09:13 (actualizat 27 Decembrie 2018, 09:34) Știrile TVR |
Cum va fi vremea până pe 7 ianuarie

MUNTENIA

Perioada 27-29 decembrie se va caracteriza printr-o vreme deosebit de caldă pentru utima decadă a lunii decembrie mai ales în cursul zilelor, când temperaturile maxime vor fi, în medie, de 10…13 grade. În intervalul 30 decembrie – 1 ianuarie, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne și nocturne vor continua să fie ușor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive, ziua și ușor negative, noaptea.

Apariția precipitațiilor vor crește treptat în perioada 28…31 decembrie, cu precădere în zilele de 29 și 30 decembrie când vor fi predominant sub formă de ploaie. În prima săptămână a lunii ianuarie 2018, probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, mixte, va fi mai ridicată spre finalul acesteia.

TRANSILVANIA

Spre sfîrșitul acestui an, procesul de răcire a vremii va determina pe 31 decembrie trecerea la un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 1…2 grade, iar a temperaturii minime, în jurul a -5 grade. Pe parcursul primelor 2…3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri de 2…3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie maximele diurne vor atinge, în medie, 3…4 grade, iar minimele nocturne, -4…-3 grade.
Probabilitatea pentru precipitații slabe va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie când vor predomina lapovița și ninsoarea, iar izolat vor fi condiții de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de ninsoare.

MOLDOVA

În a doua săptămână de prognoză, mediile diurne vor oscila între 5 și 3 grade. Valorile medii nocturne, în prima parte a săptămânii se vor situa între -1 și 0 grade, iar în data de 29 decembrie acestea vor crește până la 4 grade, urmând o scădere până la -3 grade, la 1 ianuarie. În a doua săptămână mediile nocturne vor varia între -3 și 1 grad.
Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de prognoză, exceptând intervalul 29-30 decembrie, când vor fi posibile precipitații predominat sub formă de ploaie.

OLTENIA

În intervalul 30 decembrie – 1 ianuarie, vremea se va răci, însă temperaturile medii diurne vor continua să fie ușor mai ridicate decât în mod normal fiind pozitive. Mediile termice din timpul nopții, vor fi în general apropiate de cele normale, dar ușor negative și posibil mai coborâte în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie, până spre -4 grade.

Din punct de vedere al precipitațiilor posibilitatea de apariție va fi foarte redusă în intervalul 25…27 decembrie, dar va crește treptat în perioada 28…31 decembrie, îndeosebi în zilele de 29 și 30 decembrie când vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ. În săptămâna 1-7 ianuarie, probabilitatea pentru precipitații slabe cantitativ, mixte, va fi mai ridicată către finalul acesteia.

DOBROGEA

În zilele de 30 și 31 decembrie, deși procesul de răcire al vremii se va resimți și în această regiune, temperaturile medii diurne și nocturne vor avea valori ușor mai ridicate decât în mod normal, menținându-se pozitive. Primele șapte zile ale lunii ianuarie vor fi caracterizate în continuare de temperaturi medii ce depășesc normele climatologice și anume 4…7 grade, ziua și -1..1 grad, noaptea.

Nu se vor semnala precipitații în intervalul 25-27 decembrie, dar probabilitatea de apariție a acestora va crește în intervalul 28 decembrie – 31 ianuarie, cu cele mai mari șanse de producere în zilele de 29 și 30 decembrie, când vor fi mai ales ploi. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie, local vor fi posibile precipiații slabe, mixte.

MARAMUREŞ

Între 29 și 31 decembrie, pe fondul răcirii vremii, mediile diurne vor coborî până la 2 grade, iar cele nocturne, spre -5 grade. Va urma o creștere ușoară a temperaturilor maxime până în data de 2 ianuarie, apoi acestea se vor situa, în medie, între 2 și 4 grade. Mediile minimelor vor crește de la -5 la -2 gade în zilele de 3 și 4 ianuarie și apoi vor fi în scădere până la -4 grade, la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare între 28 și 30 decembrie. În ultima săptămână doar trecător, în unele zile, pot fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare.

BANAT

După 28 decembrie, procesul de răcire a vremii va determina trecerea la un regim termic apropiat de cel normal pe 30 și 31 decembrie, când media regională a temperaturii maxime va fi de 3…4 grade, iar cea a temperaturii minime, circa -2 grade. Pe parcursul primelor 2…3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri de 2…3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4 -7 ianuarie sunt estimate medii ale maximele diurne de 4…6 grade, iar ale minimelor nocturne de -2…-1 grad. În intervalul 28-30 decembrie vor fi precipitații locale, în general slabe, inițal ploi, apoi lapovițe și ninsori, fiind posibilă pe arii restrînse formarea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

CRIŞANA

În ultimele 3 zile ale acestui an, vremea se va răci astfel încât pe 31 decembrie va fi un regim termic apropiat de cel normal, media regională a temperaturii maxime fiind de 2…3 grade, iar cea a temperaturii minime, în jurul a -3 grade. Pe parcursul primelor 2…3 zile ale anului 2018 se estimează creșteri cu 2…3 grade ale acestor medii, iar în perioada 4-7 ianuarie, maximele diurne vor fi de 4…5 grade, iar minimele nocturne de -3…-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 28-30 decembrie, când local vor fi ploi ce se vor transforma în lapoviță și ninsoare, putând favoriza izolat producerea de polei. În unele zile ale intervalului 2-7 ianuarie 2018 va fi o probabilitate relativ ridicată pentru apariția precipitațiilor slabe, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

LA MUNTE

Începînd cu 29 decembrie, vremea se va răci treptat. În aceste condiții, între 30 decembrie și 2 ianuarie, temperaturile medii vor fi apropiate de cele climatologic normale, mai ales în cursul nopților, când la altitudinile mai mari pot fi condiții de ger (sub -10 grade). Pentru intervalul 2-7 ianuarie se preconizează temperaturi medii ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade a anului, în jurul a 0 grade, ziua și -8….-4 grade, noaptea.

Cele mai ridicate șanse de apariție a precipitațiilor, predominant sub formă de ninsoare vor fi în intervalul 28-31 decembrie. În timpul celei de-a doua săptămâni (1-7 ianuarie) probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în general redusă, dar la nivel local se pot semnala, trecător, ninsori slabe.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI