METEO. Cum va fi vremea până pe 2 octombrie. Precipitații sporadice până pe 28 septembrie și semnificative după 2 octombrie

Cum va fi vremea până pe 2 octombrie
Cum va fi vremea până pe 2 octombrie
26 septembrie 2017, 10:17

BANAT

În Banat, după o ușoară încălzire în primele două zile ale intervalului, până la valori maxime în jurul a 23 de grade, normale pentru această perioadă, temperatura aerului va fi în scădere până spre sfârșitul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, maxime de 18 — 19 grade. În cea de-a doua săptămână va exista o ușoară creștere a temperaturilor diurne, dar în medie acestea se vor situa în jurul a 21 de grade. În primele nopți ale intervalului, temperaturile minime, normale pentru această perioadă, vor fi, în medie, de 11 — 12 grade. Până la sfârșitul primei săptămâni temperaturile nocturne vor fi în scădere, până la valori medii de 7 — 8 grade. În a doua jumătate a intervalului va exista o creștere a temperaturilor minime, iar media regională a acestora va fi de 10 — 11 grade. Trecător va ploua slab și izolat în zilele de 25 și 26 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere în intervalul 3 — 7 octombrie.

CRIŞANA

În Crișana, în primele trei zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi normale pentru această perioadă, maximele fiind, în medie, de 22 — 23 de grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în scădere, astfel că media maximelor se va situa în jurul valorii de 18 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile diurne vor fi în creștere ușoară, astfel că media regională a maximelor va fi de 20 — 21 de grade. Minimele nocturne, în prima jumătate a intervalului, vor fi în scădere de la valori medii de 10 — 11 grade, la medii de 6 — 7 grade. În cea de-a doua săptămână, temperaturile din cursul nopților vor fi în creștere ușoară până la valori, în medie, de 8 — 10 grade, normale pentru această perioadă. În prima zi a intervalului vor fi condiții ca izolat să plouă slab, urmând ca probabilitatea de ploaie să fie ridicată în intervalul 3 — 8 octombrie.

TRANSILVANIA

În Transilvania, în primele două zile ale intervalului, temperatura aerului va avea valori normale pentru ultima decadă a lunii septembrie, cu medii regionale ale maximelor de 21 — 22 de grade și ale minimelor de 8 — 9 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va răci și, astfel, media valorilor diurne va fi de 15 — 16 grade, iar a celor nocturne de 2 — 3 grade. În cea de-a doua săptămână, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 18 — 19 grade și ale minimelor de 7 — 8 grade. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3 — 8 octombrie.

MARAMUREŞ

În zona Maramureșului, în primele două zile ale intervalului, media regională a maximelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar a minimelor va fi de 8 — 9 grade, valori apropiate de normalul perioadei. Ulterior, până la sfârșitul lunii septembrie vremea se va răci treptat, media valorilor diurne se va situa în jurul a 17 grade, iar a celor nocturne va fi de 4 — 5 grade. În prima săptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creștere ușoară până la medii ale maximelor de 18 — 19 grade și ale minimelor, de 8 — 9 grade. Începând cu data de 3 octombrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor.

MOLDOVA

În Moldova, în primele două zile, valorile diurne de temperatura vor fi apropiate de cele normale și se vor situa în medie în jurul a 22 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 14 — 15 grade și vor caracteriza, în perioada 29 septembrie — 2 octombrie, o vreme răcoroasă spre rece. Temperaturile vor crește ușor spre o medie de 18 — 19 grade, apropiată de cea regional specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10 — 12 grade, până la 4 — 5 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie de 8 grade, normală perioadei. Începând cu data de 3 octombrie va crește probabilitatea de apariție a ploilor slabe și pe arii restrânse.

DOBROGEA

În Dobrogea, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale în primele două zile și vor fi, în medie, de 22 — 23 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor scădea până la medii de 16 grade și vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. După această dată, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 20 de grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 13 — 15 grade, până la 8 — 9 grade spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie normală de 12 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor slabe și pe arii restrânse va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie și în perioada 2 — 8 octombrie.

MUNTENIA

În Muntenia, în primele două zile, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale și se vor situa, în medie, în jurul a 23 — 24 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 16 — 18 grade și vor caracteriza, în perioada 28 septembrie — 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Apoi, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 21 — 22 grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10 — 12 grade, până la 6 grade, spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie de 10 grade, normală pentru perioada respectivă. Pe spații mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie și după data de 2 octombrie.

OLTENIA

În Oltenia, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale în primele trei zile și se vor situa, în medie, în jurul a 21 — 22 de grade, dar începând din data de 28 septembrie acestea vor fi în scădere până la medii de 17 — 18 grade și vor caracteriza, până în 2 octombrie, o vreme răcoroasă. Ulterior, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 20 de grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10 — 12 grade, până la 6 — 7 grade, spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie normală de 10 grade. Pe spații mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie și după data de 2 octombrie.

LA MUNTE

La munte, în primele două zile ale intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu medii ale maximelor de 12 — 13 grade și ale minimelor de 4 — 5 grade. Până la sfârșitul lunii septembrie, vremea se va răci treptat, iar media valorilor diurne va fi de 8 — 9 grade, în timp ce temperaturile nocturne se vor încadra între—1 și un grad Celsius. În prima săptămână a lunii octombrie, temperatura aerului va fi în creștere, astfel că mediile valorilor diurne vor fi de 11 — 12 grade și ale celor nocturne, de 4 — 5 grade. În zilele de 25, 26 și 27 septembrie, pe arii restrânse, vor fi precipitații slabe. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 3 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă