METEO. Cod galben de vânt până la ora 21.00. Rafalele vor depăși 70 de km/h

29 martie 2023, 09:55

Codul galben de intensificări ale vântului rămâne încă în vigoare până la ora 21.00. În cea mai mare parte a Moldovei, Olteniei, sudul Transilvaniei, sud-vestul Munteniei precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70 de km/h.

Așadar,  vremea nu se arată deloc prietenoasă și va fi mult mai rece decât normalul perioadei în care ne aflăm. Norii rămân în peisaj și va ploua în estul și sudul Transilvaniei, pe când în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei precipitațiile vor fi mixte. La munte va ninge slab, iar vântul va fi destul de insistent în special la altitudini de peste 1500 de metri, unde rafalele vor depăși 70 de km/h și va fi viscol, în rest, se va simți cam peste tot. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad în estul Transilvaniei și 11 grade în sudul Olteniei și Munteniei.

În Capitală ne așteptăm la o zi cu mulți nori și va fi mai frig decât ziua de ieri. Pe parcursul zilei este posibil să picure trecător iar vântul va agita atmosfera și vor fi cel mult 9 grade.

La munte cerul va fi acoperit de nori iar temperaturile scad simțitor. Va ninge din când în când iar vântul va sufla zdravăn pe creste cu viteze de peste 90 de km/ h viscolind ninsoarea.

Joi, temperaturile încep sa crească și ne vom bucura de prezența soarelui. În schimb, spre seară vor apărea câțiva nori ici-colo și vor aduce ploi slabe în vestul și nord-vestul țării. În zona montană precipitațiile vor fi mixte iar vântul va fi destul de intens pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 si 16 grade.

Vremea în Europa

În cea mai mare parte a Peninsulei Iberice atmosfera se anunță însorită, dar vântul va fi destul de intens, în schimb, în țările vestice și nord-vestice vremea va fi schimbătoare cu ploi însemnate cantitativ.

În țările nordice vremea se menține în continuare închisă și rece cu precipitații sub formă de ploaie, lapoviță si ninsoare.

În restul continentului, în centrul și sud-estul Europei, în ansamblu avem vreme buna cu ploi trecătoare iar temperaturile nu se vor modifica semnificativ.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării