METEO. Averse consistente și furtuni în mai multe zone

13 iunie 2023, 10:06

Codul portocaliu de precipitații abundente se menține tot până în cea de-a doua parte a zilei, în sudul Transilvaniei, sudul Banatului, dar și sudul Olteniei. Cantitățile de apa vor depăși 40-60 de l/mp și vor fi însoțite de fenomene meteo severe.

Așadar, ziua de marți se va menține la fel de instabilă, cu înnorări și ploi abundente pe tot parcursul zilei în vestul, sud-vestul și centrul țării, unde cantitățile de apă vor depăși 30-60 de l/mp. Vor fi căderi de grindină și vijelii iar în restul regiunilor vom avea perioade cu soare și nori trecători. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade în nordul Moldovei și 28 de grade în Muntenia și vestul Dobrogei.

În Capitală vor fi ceva înnorări, însă nu prea sunt semne de ploaie, atmosfera va fi totuși plăcută. Vântul își va face simțită prezența pe parcursul zilei și se face puțin mai răcoare, maxima se oprește la 27 de grade.

La munte, cerul va fi acoperit și va continua să plouă, mai ales în Carpații Occidentali și Meridionali. Cantitățile de apă vor depăși 30 de l/mp iar vântul se va intensifica în timpul ploilor. Prin stațiuni maximele ajung la 17 grade la Predeal și Poiana Brașov 10 grade în Ceahlău.

La mare, soarele se arată doar trecător, dar apoi se adună norii și apar averse și descărcări electrice, iar vântul va bate cam tare. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 24 de grade iar apa mării vă avea în jur de 23 de grade.

Vremea se va încălzi  miercuri, însă nu vom scăpa de ploi, de vijelii și de grindină, mai ales după-amiaza și seara în centrul, în sud-estul țării, cât și la munte. În restul regiunilor se anunță soare iar maximele vor fi cuprinse între 22 și 30 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică, ploile nu se lasă așa ușor, vremea se va menține instabilă iar izolat vor fi furtuni și grindină, pe când în țările vestice și nord-vestice vor fi înnorări trecătoare, dar în ansamblu va predomina atmosfera însorită. Se vor înregistra maxime de 27 de grade la Madrid, 29 de grade la Paris, 28 la Londra

În nordul Europei nu sunt schimbări notabile, va fi în continuare vreme bună și temperaturi mai mari decât normalul perioadei. În schimb, vântul se va intensifica iar maximele ajung la 23 de grade la Oslo și Stockholm.

În centrul Europei, tot despre instabilitate vorbim, ploile vor fi destul de consistente și sunt posibile furtuni și grindină. În sud-estul continentului, din loc în loc se mai strâng norii iar prin anumite zone vor fi precipitații. În rest găsim soare și se vor înregistra temperaturi de 22 de grade la Viena, 29 la Atena, 28 la Roma.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite