METEO. Atenționare de ploi și intensificări ale vântului până la ora 22:00

26 aprilie 2023, 09:44

Ploile nu vor să plece așa ușor, norii încă sunt prezenți pe cer și vor aduce precipitații în centrul, estul sudul teritoriului și trecător în rest. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 25 de l/mp și este posibil să fie căderi de grindină și descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1600 de metri vor fi precipitații mixte, iar vântul va bate destul de tare pe creste cu rafale de peste 80 de km/h, dar se va simți și în celelalte regiuni cu viteze ceva mai mici. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 18 grade, poate chiar 20 de grade prin sud.

În Capitală vom avea o zi mai răcoroasă și, din când în când, ploile își vor face simțită prezența, deci nu vom renunța la umbrele. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade.

La munte, atmosfera se va menține mohorâtă și va ploua în majoritatea masivelor, iar izolat vor fi fenomene electrice și s-ar putea să cadă grindina. La altitudini mari va ninge sau va fi lapoviță, iar vântul va prinde putere.

Joi, temperaturile rămân ușor scăzute iar cerul va fi acoperit de nori și va ploua în sud, est, centru, cât și la munte. La altitudini de peste 1600 de metri, trecător vor fi precipitații sub forma de lapoviță și ninsoare iar vântul va agita atmosfera și se va simți cam peste tot. Maximele se vor încadra intre 9 și 17 grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică, în continuare vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, pe când în restul continentului, în vest și nord-vest cerul va fi mai mult noros, iar izolat vor mai fi ploi și descărcări electrice. În nordul continentului vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsori. În centrul și sud-estul Europei, vremea este schimbătoare, cu ploi trecătoare, iar în sudul continentului vremea va fi predominant frumoasă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă