METEO. Vreme frumoasă în majoritatea regiunilor. Cod galben de vânt puternic în 11 judeţe şi Bucureşti

26 septembrie 2023, 09:40

ACTUALIZARE. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marţi o atenţionare meteo Cod galben de vânt puternic în 11 judeţe şi Bucureşti, valabilă până miercuri seara.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 septembrie, ora 10:00 – 27 septembrie, ora 21:00, vântul va avea intensificări temporare în Dobrogea şi Muntenia, cu viteze de 55 – 65 km/h, iar pe litoral şi în bazinul vestic al Mării Negre rafalele vor depăşi 70 km/h.

Se vor afla marţi şi miercuri sub Cod galben de vânt puternic Capitala şi judeţele: Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Tulcea şi Teleorman

___________________________________

La munte, atmosfera va fi plăcută în majoritatea masivelor, norii apar destul de rar, însă vântul va sufla cu putere în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali.

Pe litoral, chiar dacă vântul va bate destul de tare, vom avea încă o zi senină și caldă. Maximele vor ajunge la 26 de grade în aer și în jur de 22 de grade în apă.

Miercuri vremea rămâne caldă, cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru sfârșitul lunii septembrie. Dimineața va fi ceață prin unele zone apoi cerul va fi mai mult senin pe tot parcursul zilei. În schimb, vântul se va intensifica în sud, sud-est cât și la munte cu viteze de 55 de km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 29 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică vremea va fi frumoasă și caldă pentru această perioadă, iar în nord-vestul Europei atmosfera va fi ușor instabilă și vor fi ploi locale. În schimb, în nordul Europei vantul se va intensifica și vor fi averse însoțite de descărcări electrice.

Ploile vor continua și astăzi în sudul și sud-est continentului pe unde vor fi posibile vijelii, în special în Italia și în Peninsula Balcanică, iar temperaturile vor marca o scădere ușoară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite