METEO. Vreme caldă dar cu instabilitate atmosferică

2 iunie 2023, 10:34

În Capitală vom avea o zi plăcută cu soare, dar spre seara se strâng norii și este posibil să picure trecător. Vântul va sufla ușor iar maxima va ajunge la 30 de grade.

LA MUNTE ziua de astăzi ne aduce tot vreme instabilă în special după-amiaza și seara. Vor fi mai multe reprize cu ploi abundente însoțite de tunete, fulgere și rafale puternice de vânt. Prin stațiuni vor fi temperaturi comparabile cu cele de ieri.

În schimb pe litoral vom avea atmosfera plăcută în cea mai mare parte a zilei dar spre seara este posibil să apăra câțiva nori de ploaie și aici. Temperaturile maxime vor fi de 22…24 de grade prin stațiuni iar apa marii va avea în jur de 22 de grade.

Acum, va invit să urmărim cum arată vremea și în restul Europei:

În Peninsula Iberică vremea va fi în general capricioasă vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse și descărcări electrice, pe când în țările vestice și nord-vestice nu sunt schimbări notabile, atmosfera va fi plăcută cu nori strict decorativi iar temperaturile vor fi normale pentru această perioadă 22 grade Madrid, 28 grade Paris.

În țările nordice vor fi înnorări trecătoare temperaturile mai scad puțin însă în ansamblu vremea se anunță prietenoasă, doar vântul va fi destul de activ pe parcursul zilei.

În centrul și sud-estul Europei predomina vremea frumoasă și caldă, ploile se mai domoleasc, doar izolat mai sunt posibile averse mai ales în partea de sud a continentului.

Revenim în țara și vedem ce se întâmpla mâine în prima zi din acest weekend prelungit. Se pare că vremea se va răcori în toate regiunile. Norii revin în peisaj după-amiază și seara și vor fi ploi consistente în Banat, Transilvania, Muntenia, Dobrogea precum și la munte.

Izolat va fi grindină iar vântul se va intensifica în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 26 de grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite