METEO. Ploile, ninsorile și temperaturile scăzute vor persista următoarele zile

4 aprilie 2023, 09:27

Meteorologii au emis un COD galben de vreme deosebit de rece, cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului valabil până miercuri la ora 10:00. În regiunile sudice și sud-estice va ploua, iar la munte precum și în nordul, Moldovei, Transilvania și Banat vor fi precipitații sub forma de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpada. Cantitățile de apă vor depăși 25….50 de l/mp iar vântul va sufla cu putere în Muntenia, sudul Olteniei și Moldovei cu rafale de peste 75 de km/h.

Însă nu este tot, avem și un COD portocaliu de ninsori abundente valabil până la ora 22:00. În zona Carpaților Meridionali și sudul Carpaților Orientali la altitudini de peste 1400 de m se va depune strat consistent de zăpada și va fi viscol și vizibilitate redusă, rafalele vor depăși 60 de km/h.

Pe parcursul acestei zile vremea va fi mohorâtă și rece pentru dată la care ne aflăm. Norii vor acoperi toate regiunile și va ploua în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în rest vor fi precipitații sub forma de lapoviță și ninsoare. În zona montană la altitudini de peste 1400 de metri vor predomina ninsorile și vor fi perioade cu viscol. Vântul va bate cu putere și se va simți cam peste tot dar în mod special în sud-estul țării. Temperaturile vor scădea destul de mult, maximele vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, poate chiar spre 12 grade prin sud.

În Capitală ne așteptăm la o zi închisă și se va răci accentuat. Sunt așteptate ploi iar vântul va avea unele intensificări și va spori senzația de frig. Temperatura maximă nu va depăși 7 grade.

LA MUNTE iarna se pare că va face o vizită scurtă pentru următoarele zile, vor fi ninsori iar în Carpații Meridionali și Orientali se va depune strat consistent de zăpada. Vântul va sufla cu putere cu viteze de peste 60 de km/ h și asta înseamnă viscol și vizibilitate redusă.

Mâine, atmosfera se va menține închisă cu temperaturi scăzute și vor fi ploi, lapoviță și ninsoare iar pe timpul nopții va ninge destul de mult în Maramureș, Transilvania cât și la munte.

Vântul va bate destul de tare în majoritatea regiunilor iar temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 9 grade.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Cea mai puternică furtună geomagnetică din 2017 încoace afectează Pământul

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării