METEO. Vreme rece în sudul și sud-estul țării, ploi în majoritatea regiunilor

4 septembrie 2023, 09:59

Ziua de luni ne aduce vreme rece în sudul și sud-estul țării, iar în majoritatea regiunilor se adună norii și vor lasă în urmă cantități importante de apă. În  Oltenia, Muntenia, Transilvania cât și în Dobrogea vor fi mai multe reprize de ploi torențiale însoțite de tunete, fulgere și grindină. Vântul își va face simțită prezența și va sufla cu viteze de peste 55 de km/h în sud-est, vest dar și în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 29 de grade.

În Capitală vom avea o zi răcoroasă și mohorâtă. De această dată soarele va fi scump la vedere, vor fi posibile ploi și descărcări electrice, iar vântul va fi destul de insistent pe parcursul zilei. Temperatura maximă va ajunge la 25 de grade.

La munte nu vom renunța la umbrele, atmosfera va fi instabilă și va ploua în toată zona montană. Vântul se va intensifica pe creste.

În schimb, la mare găsim vreme mai caldă, însă la un moment dat norii ajung și pe aici și vor fi averse trecătoare. Pe plajă, vântul se va simți mai tare iar temperaturile maxime vor ajunge la 28 de grade.

Marți, vremea se va ameliora, iar temperaturile vor fi în creștere și vor fi înnorări și precipitații slabe doar în zona montană, submontană și în sudul teritoriului. Tot pe aici vântul se va înteți, iar temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică vor fi diferențe de temperaturi, vremea va fi răcoroasă cu înnorări și ploi torențiale însoțite de vijelii, pe când în nord-vestul continentului va predomina vremea însorită și foarte caldă pentru începutul lunii septembrie și este probabil ca acest val de căldură să persiste până la sfârșitul săptămânii. Se vor înregistra 24 de grade la Madrid, 30 de grade la Paris, 28 de grade la Londra.

În nordul Europei vremea va fi severă. Va ploua continuu și abundent, iar vântul va sufla tare.

În centrul continentului vorbim tot de temperaturi ridicate iar în sud-est atmosfera va fi însorită, cu precipitații doar pe suprafețe restrânse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite