Mesajul Nadiei Comăneci pentru David Popovici: Să fii o inspirație pentru generația de azi

23 iunie 2022, 17:53

Într-un mesaj online, regina gimnasticii mondiale, Nadia Comăneci povestește despre primele întâlniri cu înotătorul David Popovici.

Nadia Comăneci: „Cu ani în urmã, am avut deosebita plãcere de a participa la premierea unui concurs de natație pentru juniori la București. Câștigătorul nu a fost altul decât micuțul David Popovici. Felicitări, David! Dupã ani de muncã, disciplină și reziliență, este un merit al unei echipe întregi, care a fost și este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspirație pentru generația de azi. Cu siguranțã, ne vedem la Paris 2024”

Și presa din Hexagon scrie despre victoria înotătorului român în finala de 100 de metri liber. France 24 subliniază că Popovici s-a pregătit pentru o carieră de vedetă sportivă deși este încă elev la o școalã bilingvă din România.

„Vârsta nu prea contează, este vorba doar despre cât de mult muncești, și cât ești de dornic și pasionat de succes”, titrează site-ul olympics.com care scrie că David Popovici este destinat pentru măreție.

Succesul înotătorului român este lăudat și în presa italiană. Gazzetta dello Sport întreabă ‘‘Cine este Popovici, ultimul Tarzan al înotului: ”Eu, Seneca și limitele care nu existã”. Prestigiosul ziar italian scrie că ”Moștenitorul lui Dressel este român, are 17 ani, iubește filozofia, latina și este un fan al Italiei: la Mondialele de la Budapesta a marcat o dublă la 100 și 200 m liber și a devenit deja un mit”.

Într-un joc de cuvinte The Times îl supranumeste pe David Popovici „noua torpilă”, cu referință la marele campion australian Ian Thorpe, de 10 ori campion mondial în probele de la stilul liber.

Ziarul Marca titrează ‘‘Dublã istoricã pentru tânãrul Popovici, care s-a impus și la 100 m liber” și îl prezintă pe dublul campion la înot din România că fiind „noul fenomen al stilului liber”.

Deși debutant la Mondialele de seniori, David Popovici are acum în palmares două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin. România mai are două medalii de aur cucerite într-o astfel de competiție de Tamara Costache în 1986 și Diana Mocanu în 2001.

Cu cele două victorii ale lui David Popovici la Mondialele de Înot, România numără în total 11 medalii dintre care 4 de aur, una de argint și 6 de bronz.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite