Mesajul lui Roger Federer, după ce Nadal l-a depășit la titluri majore: Sunt mândru să fac parte din această eră alături de tine și sunt onorat că am jucat un rol motivându-te să obții mai mult, așa cum și tu ai făcut pentru mine în ultimii 18 ani

31 ianuarie 2022, 09:10

Federer a postat pe contul personal de Instagram un mesaj după finala de duminică de la Australian Open dintre Rafael Nadal și Daniil Medvedev, în care spaniolul de 35 de ani și care nu a jucat 6 luni din cauza accidentărilor și a unei intervenții chirurgicale, a revenit magistral, în stil de mare campion, după ce fusese condus cu 2-0 la seturi de tânărul jucător rus.

„Ce meci! Pentru prietenul și marele meu rival, Rafael Nadal, felicitări din inimă pentru că ai devenit primul bărbat care câștigă 21 de titluri de Grand Slam. Acum câteva luni, glumeam împreună despre cum eram amândoi în cârje. Extraordinar. Niciodată să nu subestimezi un mare campion. Incredibila ta etică a muncii, felul în care te dedici și spiritul tău de luptă sunt o inspirație pentru mine și pentru mulți alții de peste tot din lume. Sunt mândru să fac parte din această eră alături de tine și sunt onorat că am jucat un rol motivându-te să obții mai mult, așa cum și tu ai făcut pentru mine în ultimii 18 ani. Sunt sigur că vei mai avea multe alte realizări în viitor, dar acum bucură-te de aceasta!” – a scris marele campion Federer, cunoscut nu doar pentru jocul său unic, pentru care mulți în consideră a fi cel mai bun din toate timpurile,  dar și pentru fair-play-ul desăvârșit.

(w500) Mesajul lu

”A fost unul dintre cele mai emoţionante meciuri din cariera mea. Nu ştiu ce să spun. A fost ceva nemaipomenit”, a declarat Nadal pe teren, imediat după meciul epic, de peste cinci ore, terminat cu scorul 2-6, 6-7 (5/7), 6-4, 6-4, 7-5. A fost a doua cea mai lungă finală de la Australian Open, după cea jucată în 2012 tot de Nadal, pierdută atunci la celălalt mare rival al său, Novak Djokovic.

Sârbul, care nu a putut să-și apere titlul câștigat anul trecut la Antipozi tot în fața lui Medvedev fiind expulzat din Australia în urma refuzului de a se vaccina anti-COVID, și care era văzut de specialiști cu prima șansă de a atinge  borna de 21 de titluri de Mare Șlem, i-a transmis și el felicitări lui Nadal, într-un mesaj comun pentru finaliștii la simplu de la AO: „A fost un tenis extraordinar anul acesta la Australian Open, iar finalele au fost excepționale. Felicitări lui Ash Barty pentru o performanță fantastică în fața fanilor ei, și lui Danielle Collins pentru un turneu incredibil. Felicitări lui Rafael Nadal pentru al 21-lea titlu de Grand Slam. Extraordinară realizare! Un spirit de luptă întotdeauna impresionant, care a triumfat încă o dată. Felicitări! Daniil Medvedev a dat tot ce-a avut și a jucat cu pasiunea și cu determinarea pe care ne-am obișnuit să le așteptăm de la el.”

(w500) Mesajul lu

Rămâne de văzut dacă această performanță a lui Nadal va pune capăt, cel puțin temporar, dezbaterii despre cine este GOAT – cel mai bun din toate timpurile  (Greatest Of All Time) dintre cei trei coloși ai tenisului masculin: Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite