Mesajul lui Dan Alexa către toți copiii din România: „Faceți sport cât de mult puteți!“

Antrenorul de la ASU Politehnica Timișoara a fost "Prof’ de sport pentru o zi" alături de alți opt foști sau actuali campioni.

05 Martie 2021, 15:07 (actualizat 05 Martie 2021, 15:10) |
Dan Alexa

Nouă campioni au fost Profi de sport pentru o zi la Liceul cu Profil Sportiv „Banatul”din Timișoara, respectiv la Școala Gimnazială nr. 7 „Sf. Maria“ din Timișoara. Dan Alexa, Marius Sadoveac, Cristian Fenici, Ciprian Bălănescu, Vera Gavrilă, Petru Brândușan și Sebastian Gavrilă, Nicoleta Mariana Husar și Teo Moisuc s-au întâlnit pe terenul de sport cu elevii care îi privesc, pe bună dreptate, ca pe niște modele de urmat. Primele ore de sport din cadrul acțiunii „Azi sunt Profu’ tău de sport!”, parte a Proiectului european „WoW Europe” au constat în întâlniri memorabile, demonstrații de scrimă, lupte, box, tenis de masă și câteva pase cu marii campioni.

Am dat startul primei serii de acțiuni «Azi sunt Profu’ tău de sport!» și era firesc să o facem la Liceul cu Profil Sportiv „Banatul“, un punct de referință în rândul școlilor cu succes în sport din țara noastră. Și au răspuns la chemarea noastră mari campioni ai României, nu doar ai Timișului”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport și inițiator al proiectului „WoW Europe”.

Într-o lume în care tehnologia acaparează tot mai mult din timpul copiilor, astfel de proiecte sunt binevenite“, a spus Dan Alexa, antrenorul echipei de fotbal ASU Politehnica Timișoara, care a ținut să transmită un mesaj către copiii din toată România: „Faceți sport cât de mult puteți!“.

Sportul românesc are nevoie de proiecte precum WoW Europe. Sportul ar trebui să fie un pilon al educației și al societății”, a spus și handbalistul Marius Sadoveac, component al Naționalei României și al clubului SCM Politehnica Timișoara. El a fost completat de un fost coleg de la Liceul „Banatul“, Cristian Fenici, alături de care joacă în prezent atât la echipa de club, cât și la națională și care i-a chemat pe copii „să iasă cât mai mult afară, să facă sport”.

Și Ciprian Bălănescu, de asemenea absolvent al liceului „Banatul“ a fost de părere că marii sportivi trebuie să le ofere copiilor toate învățăturile pe care le-au primit la rândul lor de la lumea sportului. Este o profesiune de credință a multiplului campion național la duatlon, triatlon și half iron man care a legitimat până acum peste 250 de copii din mediul rural.

Mă bucur să fiu în preajma copiilor, a legendelor și a oamenilor importanți din sportul timișorean“, a spus fosta baschetbalistă Vera Gavrilă, în prezent șef de catedră la secția de baschet de la CSȘ Bega Timișoara, care a întărit mesajul celorlalți: „Trebuie să le transmitem copiilor bucuria de a face sport“.

La rândul lui, Sebastian Gavrilă (director CSȘ nr. 1 Timișoara și antrenor de Lupte greco-romane) a mărturisit că abia așteaptă să treacă pandemia de Covid-19, astfel încât activitatea sportivă să fie reluată 100%, iar Petru Brîndușan (antrenor emerit de lupte libere la CSȘ nr. 1 Timișoara) a declarat că „sportul este cel mai bun lucru pe care un om îl poate face în tinerețe“.

Nicoleta Mariana Husar (antrenoare de tenis de masă la ACS Dumbrăvița și CSC Dumbrăvița), a declarat în debutul orei speciale de sport că elevii au oricum mari greutăți să meargă la școală în vreme de pandemie, dar să mai facă și alte activittăți. „Sper să îi atragem totuși să facă și puțină mișcare“, a spus ea. În vreme ce Teo Mosiuc, antrenor de scrimă la ACS Floreta Timișoara, a fost categoric: „Este foarte important să promovăm sportul în rândul copiilor. În general, iar în perioada de pandemie cu atât mai mult“, a spus el

Cu ocazia primelor acțiuni „Azi sunt profu’ tău de sport!“, elevii au primit exemplare cu autografele campionilor ale revistei „Născut pentru Sport Timiș“, publicație realizată de Asociația Junior Sport în Caravana Educației în județul Timiș. Revista conține poveștile de succes ale ambasadorilor WoW Europe.

Proiectul „WoW Europe”, conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, este coordonat de Asociația Junior Sport și cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „îcurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică.

Găsiți toate detaliile despre Proiectul WoW Europe, pe site-ul https://woweuropeproject.eu/ și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Proiectul-WoW-Europe.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 21°C 21°C
IASI 20°C 14°C
CLUJ 15°C 12°C
CONSTANTA 17°C 17°C
CRAIOVA 19°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI