Mesajul de Crăciun al Custodelui Coroanei: Este datoria noastră să privim spre viitor

Custodele Coroanei
Custodele Coroanei
24 decembrie 2017, 11:55

Acesta este primul nostru Crăciun fără Regele Mihai dar, anul acesta, sărbătorind Naşterea Mântuitorului, noi omagiem totodată viaţa şi împlinirile celui de-al patrulea monarh al Statului român modern”, arată Custodele Coroanei în mesajul de Crăciun.

Majestatea Sa Margareta a amintit de “atmosfera extraordinară de la funeraliile Regelui, felul în care întreaga naţiune s-a unit în durere la trecerea sa în lumea drepţilor, este semnul că timpul prezent şi-a dat deja verdictul privitor la domnia Regelui Mihai cel Statornic şi Drept. Nu vom uita niciodată gesturile simple de devotament ale milioanelor de români cărora li s-a îndoliat sufletul la dispariţia Regelui, nu vom uita oamenii care s-au aliniat la marginea şoselelor şi căii ferate, pe ultimul Lui drum, unii ţinând în mână o singură floare, alţii un mic drapel naţional sau Biblia familiei lor, clasele de şcolari care au ieşit de-a lungul drumului convoiului funerar în frunte cu profesorii lor, elevii de la Sfântul Sava, şcoala tatălui meu, care au venit la Sala Tronului să fie alături de Rege o clipă”.

Fiica Regelui Mihai promite că Familia Regală va susţine, cu aceeaşi constanţă, consolidarea intereselor României.

Ştiu că nimic nu ar fi dat Regelui Mihai mai multă satisfacţie decât aşezarea împreună a întregii noastre naţiuni. Şi vă asigur că toţi şefii de Stat care au venit la Bucureşti pentru a fi aproape de Rege pe ultimul său drum şi-au dat imediat seama că se află în faţa unei naţiuni unită în suferinţă, unită în mândria propriilor izbânzi şi hotărâtă asupra viitorului ei. Fiindcă, în ciuda faptului că nu trebuie să uităm niciodată pe Regele Mihai cel Statornic şi Drept, este datoria noastră să privim spre viitor. Familia Regală va continua, cu aceeaşi constanţă, să susţină şi să consolideze interesele ţării noastre. În lunile următoare, în consonanţă cu autorităţile Sta  tului, voi face cunoscută o sumă de paşi pentru a continua munca tatălui meu”.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, şi ASR Principele Radu vor fi de Crăciun şi de Anul Nou la Săvârşin, alături de celelalte patru fiice ale Regelui Mihai, informează Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite