Mesajele politicienilor, de Ziua Națională

1 decembrie 2017, 21:17

Președintele Klaus Iohannis le-a urat „La mulți ani” românilor încă de dimineață, printr-un mesaj pe rețelele de socializare. Seara, în discursul de deschidere a recepției oficiale, șeful statului a trimis câteva săgeți către politicienții care au pus sub semnul întrebării lupta anticorupție și i-a lăudat pe români pentru felul în care știu să-și apere democrația și statul de drept: „De teama justiției și a statului de drept, unii inventează scenarii despre un alt fel de stat. Existența unei societăți active, capabilă să sancționeze erorile și derapajele politcienilor și să-și susțină clar așteptările este marele câștig al anului”.

Premierul Mihai Tudose a lipsit de la recepție, dar a urmărit parada militară de la Arcul de Triumf, alături de Klaus Iohannis. Urările de Ziua Națională le-a transmis încă de aseară, la ieşirea din Guvern: „La mulți ani sănătoși și fericiți!”

Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului nu au mers la parada militară și nici la recepția de la Palatul Cotroceni. De dimineață, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea au depus coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol. Preşedintele Senatului s-a retras apoi la sediul ALDE, iar Liviu Dragnea a participat la un eveniment organizat de Primăria Capitalei în cinstea unor militari răniţi pe front.

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților: „La mulți ani României, la mulți ani românilor! Să dea Dumnezeu să avem un an care urmează de pace, de liniște și de bunăstare. Doamne-ajută!”

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului: „Cu eforturi pe care le vom face cu toții vom reuși să clădim o societate mai bună, mai liberă și mai prosperă pentru toți românii. La mulți ani, români!”

De la manifestările de 1 decembrie a lipsit şi fostul preşedinte Ion Iliescu. Acesta ar fi suferit o entorsă la picior.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite