POD PESTE COD

Mesaje sosite la TVR de la sute de oameni care au fost în situaţii dificile din cauza viscolului

Sute de oameni izolaţi în nămeţi, blocaţi pe drumuri sau în trenuri ne-au trimis imagini şi ne-au semnalat situaţiile dificile în care s-au aflat. TVR a pus la dispoziţia dvs. un număr pentru mesaje şi fotografii prin aplicaţia WhatsApp: 0733 50 80 76. Pentru că împreună depăşim momentele grele. Împreună, facem pod peste cod.

06 Ianuarie 2017, 21:24 (actualizat 07 Ianuarie 2017, 08:01) |
Pod peste cod
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ne-au apelat oamenii din toate zonele cu probleme dar şi din Italia, Belgia, Republica Moldova care au vrut să ştie cum e vremea în ţară şi care ne-au dat informaţii despre rudele şi prietenii din ţară. Iată câteva dintre mesaje:

În oraşul Băneasa, din judeţul Constanţa, e prăpăd! N-a mai fost aşa ceva de 20 de ani", ne-a semnalat un telespectator.

Vremea rea a afectat şi intervenţia echipajelor medicale din judeţul Prahova. Am primit imagini de la un caz medical de urgenţă, semnalat în localitatea Jugureni. Pentru a ajunge la o femeie cardiacă, în vârstă de 80 de ani, echipajul SMURD s-a deplasat 2 km pe jos, prin zăpadă. Drumul comunal era acoperit cu un stat gros de zăpadă şi nu a permis accesul ambulanţei în zonă.

Mihaela Bogatu ne-a scris că, încă de la 6 dimineaţa, la km 93 al Autostrăzii Soarelui, sensul de mers dinspre Constanţa, erau mai multe maşini şi microbuze pline cu oameni la care nu s-a putut ajunge, pentru a fi deszăpezite.

"Oamenii sunt nemâncaţi, fără apă şi probabil nici combustibilul nu va mai dura foarte mult. Vă rog mult să îi ajutaţi, să nu îngheţe de frig, în maşini".

La km 88, Autostrada A2, suntem 20 de maşini, aşteptăm un răspuns de multe ore. Ce este de făcut, să ştim?", ne-a semnalat un alt telespectator.

"Convoiul este în acelaşi loc", este un alt mesaj primit pe adresa redacţiei.

„La 20 km de Constanţa este blocat autocarul Chişinău - Constanţa, de dimineaţă. Este frig, deja au terminat motorina. Va rugăm mult, ajutaţi-i! Se face noapte şi îngheaţă”!, ne-a scris, îngrijorată, mama unei studente aflate în autocarul respectiv.

Un alt telespectator este revoltat că: "Tot timpul ne rugăm la Dumnezeu... Plătim taxe să vină armata să ne scape de fiecare dată... Firmele de deszăpezire încasează banii şi militarii cu muncă. Ruşine!".

Din Moeciu de Sus, un telespectator ne scrie: "Este ceva anormal să stai pe străzi cu zăpadă de 40- 50 cm fără să se intervină".

Iar o telespectatoare ne-a semnalat că într-unul din trenurile Suceava - Bucureşti "oamenii au plecat de la clasa I la clasa a II-a pentru că e mai frig la clasa I, unde CFR a pus un vagon vechi”.

În comuna Tătăranu din Vrancea s-a intervenit pentru a transporta la spital o femeie de 24 de ani, însărcinată, şi o bătrână de 80 ani cu ruptură de col femural. Echipajele au reuşit să ajungă la cele două femei şi să le preia.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 9°C
IASI 1°C 5°C
CLUJ 0°C 3°C
CONSTANTA 5°C 5°C
CRAIOVA 6°C 9°C
BRASOV 0°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI