Mesaje de condoleanțe pentru Ucraina, în urma tragediei aviatice: Acest război produce multe distrugeri și multă durere

18 ianuarie 2023, 19:52

Premierul Nicolae Ciucă transmite, în numele guvernului, condoleanțe. Și asigură Ucraina că va beneficia de toată suținerea din partea României.

Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului: Guvernul României este alături de autoritățile din Ucraina și transmite întreaga compasiune pentru pierderea vieții ministrului de Interne și a conducerii ministerului, alături de alte persoane care sunt victime ale prăbușirii elicopterului în regiunea Kiev. Premierul României a transmis public mesajul de condoleanțe și de compasiune al domniei-sale.

Comitetul Militar NATO transmite condoleanțe ucrainenilor și amintește că această pierdere e suferită tot în contextul războiului. Război care s-ar putea opri acum, dacă ar vrea Putin.

Amiral Rob Bauer, șeful Comitetului Militar NATO: Chiar dacă nu sunt cunoscute cauzele incidentului, este foarte clar că acest război produce multe distrugeri și multă durere. Acest război se poate opri astăzi, dacă președintele Putin decide să se oprească!

Liderii Uniunii Europene, Ursula von der Leyen, Charles Michel și Josep Borrell au transmis întreaga compasiune poporului ucrainean. Iar președintele Emmanuel Macron a scris, într-un mesaj pe Twitter, că e mâhnit de moartea tragică a ministrului de Interne și de dispariția copilului de la grădinița lovită de elicopter.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă