Mesaje ale partenerilor NATO de Ziua Națională. Ambasadorul american: SUA vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional și european

Alianţa Nord-Atlantică a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dedicat României cu ocazia aniversării Zilei Naţionale. Mai mulți aliați NATO au salutat rolul României în Alianță și au transmis mesaje de felicitare cu ocazia Zilei Naționale. La București, ambasadorul american, Adrian Zuckerman, a apreciat într-un mesaj video că SUA vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional și european și s-a referit la o prietenie bazată pe consecvență.

 

01 Decembrie 2020, 21:16 (actualizat 01 Decembrie 2020, 21:17) Știrile TVR |
Romania respectata in NATO
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ziua Națională a fost sărbătorită la NATO printr-un proiect inedit de diplomație digitală, adaptat contextului pandemiei, pus în practică de delegația permanentă a României la NATO. Astfel, mai mulți ambasadori s-au referit la rolul țării noastre în Alianță, la valorile democrației și libertății și la misiunile desfășurate alături de România.

TOMASZ SZATKOWSKI, ambasador, reprezentantul permanent al Poloniei la NATO: "Trupele poloneze și române lucrează umăr la umăr în cadrul grupului de luptă al prezenței avansate a NATO din Polonia și al prezenței adaptate în România."

DAVID ANGELL, ambasador, reprezentantul permanent al Canadei la NATO: "Canada este mândră că lucrează îndeaproape cu România pentru a menține NATO puternică."

MURIEL DOMENACH, ambasadoare, reprezentanta permanentă a Franţei la NATO: "Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să transmit sincere felicitări tuturor cetăţenilor români. Zi naţională fericită! Corupţia endemică şi baronii roşii rămaşi din anii regimului comunist nu îşi au locul în România modernă. În încheiere, aş vrea să felicit, din nou, toţi românii la împlinirea a 102 ani de la Marea Unire şi să laud acest an care marchează perioada Renaşterii în România."

SUA au transmis mesaje de felicitare poporului român pe trei trepte de comunicare: șeful diplomației americane, ambasadoarea SUA la NATO și ambasadorul SUA la București.

Ambasadorul Zuckerman consideră că acest an marchează perioada Renașterii în România. S-a referit, între altele, la foaia de parcurs pe un deceniu între SUA și România în domeniul apărării, dar și la corupția endemică și baronii roșii rămași din anii regimului comunist, care nu-și au locul în România modernă.

ADRIAN ZUCKERMAN, ambasadorul SUA în România: "Statele Unite şi România au creat treptat o prietenie caracterizată prin colaborare, loialitate şi consecvenţă. Parteneriatul dintre ţările noastre nu a fost nicicând mai puternic. Statele Unite vor continua să sprijine evoluţia României ca lider la nivel regional şi european."

În finalul mesajului, ambsadorul american a felicitat poporul român la sărbătorirea a 102 ani de la Marea Unire.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 19°C
IASI 13°C 8°C
CLUJ 12°C 15°C
CONSTANTA 18°C 20°C
CRAIOVA 13°C 15°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI