Mesaj RO-ALERT către bucureșteni, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apel 112

Sistemul RO-ALERT a fost folosit sâmbătă, în Capitală, pentru transmiterea unui mesaj către populație, pentru evitarea suprasolicitării sistemului de apelare 112.

26 Ianuarie 2019, 14:54 (actualizat 26 Ianuarie 2019, 15:19) |
Mesaj prin RO-ALERT / FOTO: ro-alert.ro

Mesajul transmis a fost următorul:

Pentru evitarea suprasolicitarii sistemului de apel 112, rugăm populația din București și Ilfov, să evite apelurile repetate la 112 care vizează degajarea copacilor sau alte situații similare, cu excepția celor cu victime sau care pun în pericol imediat viața.

La acest moment personalul 112 si cel al ISU a fost suplimentat, fiind mobilizat pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență, acordând prioritate urgențelor majore.

ISU Bucureşti-Ilfov a anunţat că a decis suplimentarea echipajelor de intervenţie cu pompieri din turele libere, dar şi a numărului de dispeceri, în condiţiile în care peste 450 de cereri sunt înregistrate în prezent la dispeceratul instituţiei, iar de sâmbătă dimineaţa până la prânz au fost gestionate aproape 800 de solicitări.

"Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov intervin, în continuare, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă cauzate de fenomenele meteorologice din ultimele zile ce se manifestă în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Astfel, pentru scurtarea timpului de răspuns, dar şi din cauza numărului mare de intervenţii, a fost luată hotărârea suplimentării echipajelor de intervenţie cu pompieri din turele libere, dar şi cu dispeceri, dat fiind şi numărul mare de apeluri primite din partea cetăţenilor. În intervalul orar 07,00 - 13,00 au fost gestionate 750 de solicitări în Bucureşti şi 40 în judeţul Ilfov. În acest moment, la dispeceratul ISUBIF sunt înregistrate peste 450 de solicitări care sunt preluate în regim de urgenţă, iar toate autospecialele de intervenţie cu capabilităţi adecvate sunt încadrate complet şi acţionează în teren, de la primele ore ale dimineţii", se arată într-un comunicat al ISU Bucureşti-Ilfov.

Preluarea cazurilor se realizează din teren, în ordinea primirii acestora, fără ca autospecialele să se mai deplaseze spre subunităţile proprii.

Acţiunile de intervenţie se desfăşoară cu sprijinul Brigăzii Rutiere pentru cazurile în care este necesară oprirea temporară a traficului pentru îndepărtarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil sau autoturisme.

1.752 de solicitări au fost făcute la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov în ultimele 24 de ore, de persoanele care s-au accidentat după ce au căzut pe gheață.

Dintre apelurile primite la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, 902 au fost pentru urgenţe de cod roşu şi cod galben, a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, Alis Grasu.

Alte 43 de persoane au prezentat suspiciuni de fracturi, luxaţii, entorse şi 12 persoane traumatisme ale feţei şi capului prin cădere.

Pompierii intervin în zeci de cazuri, să îndepărteze copacii doborâți de greutatea gheții.

În toată Capitala sunt probleme cu circulaţia mijloacelor de transport în comun de suprafață.

În Capitală a căzut în noaptea de vinseri spre sâmbătă o ploaie înghețată, care a transformat orașul într-un imens patinoar. A fost cod portocaliu din cauza depunerii semnificative de polei.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI