Mesaj în lacrimi pentru armata rusă al unei tinere ucrainence refugiate în România: “Sunteți niște monștri, ne omorâți copiii. Sunteți criminali. Nu știu dacă vom avea vreodată puterea să vă iertăm. Vă rog, opriți războiul!”

15 martie 2022, 20:18

“A fost visul meu de când eram copil să trăiesc în Kiev, pentru că m-am npscut în sudul Ucrainei. Orașul are o istorie lungă și oamenii sunt foarte primitori. A fost o decizie foarte grea să părăsesc Kievul, mi-a luat trei zile să o fac, deoarece am realizat că începuseră să bombardeze tot ce era în jur. O bombă a căzut lângă casa mea. Sper ca într-o zi să mă pot întoarce și că va fi ca înainte”, povestește Anastasia.

A plecat din Kiev cu prietenul ei și a ajuns după două zile la Odesa. De acolo, a mai mers câteva ore până la Ismail, orașul ei natal. După ce a așteptat 22 de ore la o coadă uriașă la graniță, a luat un feribot și a ajuns în România.

“Mă simt ca acasă, deoarece românii sunt foarte primitori, mă susțin și m-au ajutat să mă simt în siguranță. Dar, în continuare, atunci când aud zgomote puternice mi se face frică. (…) Am decis să stau în România până la finalul lunii, dar nu știu ce voi face luna viitoare”, mărturisește Anastasia.

Tânăra refugiată a încheiat cu două mesaje – pentru cei dragi care au rămas în Ucraina, cât și pentru armata rusă:

Mesaj pentru ucraineni: “Dragii mei prieteni, mi-e foarte dor de voi și sper că foarte curând ne vom putea întâlni și să ne reluăm viețile pe care le aveam înainte”.

Mesaj pentru invadatori: “Sunteți niște monștri, ne omorâți copiii, ne distrugeți casele, veniți pe pâmântul nostru și ne omorâți. Sunteți criminali. Nu știu dacă vom avea vreodată puterea să vă iertăm. Vă rog, opriți războiul!”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite