Mesaj în lacrimi pentru armata rusă al unei tinere ucrainence refugiate în România: “Sunteți niște monștri, ne omorâți copiii. Sunteți criminali. Nu știu dacă vom avea vreodată puterea să vă iertăm. Vă rog, opriți războiul!”

Anastasia Harmash a locuit la Kiev până acum câteva zile. A reușit să fugă din calea bombelor și acum stă în România, însă în Ucraina i-a rămas jumătate de familie. Aceasta a povestit la emisiunea “Inspiră România” clipele de groază prin care a trecut.

15 Martie 2022, 20:18 (actualizat 16 Martie 2022, 01:06) Știrile TVR |

“A fost visul meu de când eram copil să trăiesc în Kiev, pentru că m-am npscut în sudul Ucrainei. Orașul are o istorie lungă și oamenii sunt foarte primitori. A fost o decizie foarte grea să părăsesc Kievul, mi-a luat trei zile să o fac, deoarece am realizat că începuseră să bombardeze tot ce era în jur. O bombă a căzut lângă casa mea. Sper ca într-o zi să mă pot întoarce și că va fi ca înainte”, povestește Anastasia.

A plecat din Kiev cu prietenul ei și a ajuns după două zile la Odesa. De acolo, a mai mers câteva ore până la Ismail, orașul ei natal. După ce a așteptat 22 de ore la o coadă uriașă la graniță, a luat un feribot și a ajuns în România.

“Mă simt ca acasă, deoarece românii sunt foarte primitori, mă susțin și m-au ajutat să mă simt în siguranță. Dar, în continuare, atunci când aud zgomote puternice mi se face frică. (…) Am decis să stau în România până la finalul lunii, dar nu știu ce voi face luna viitoare”, mărturisește Anastasia.

Tânăra refugiată a încheiat cu două mesaje – pentru cei dragi care au rămas în Ucraina, cât și pentru armata rusă:

Mesaj pentru ucraineni: “Dragii mei prieteni, mi-e foarte dor de voi și sper că foarte curând ne vom putea întâlni și să ne reluăm viețile pe care le aveam înainte”.

Mesaj pentru invadatori: “Sunteți niște monștri, ne omorâți copiii, ne distrugeți casele, veniți pe pâmântul nostru și ne omorâți. Sunteți criminali. Nu știu dacă vom avea vreodată puterea să vă iertăm. Vă rog, opriți războiul!”

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI