Mesaj dur al cancelarului Angela Merkel în Bundestag pentru politicienii care ignoră pericolul COVID: Minciuna şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura afectează nu numai dezbaterea democratică, ci şi lupta împotriva virusului

Angela Merkel
Angela Merkel
29 octombrie 2020, 18:01

„Minciuna şi dezinformarea, teoriile conspiraţiei şi ura afectează nu numai dezbaterea democratică, ci şi lupta împotriva virusului”, a declarat Angela Merkel ăn fața Parlamentului, într-un discurs întrerupt în multe rânduri de de parlamentarii Alternativa pentru Germania (AfD), partid catalogat ca fiind de extremă dreapta.

Parlamentari din AfD consideră noile restricţii o reducere istorică a libertăţii.

„Bombardamentul zilnic cu numărul de infecţii este conceput în mod clar pentru a speria oamenii, deoarece majoritatea nu văd COVID-ul în viaţa lor de zi cu zi”, a declarat preşedintele onorific al AfD, Alexander Gauland.

Îngrijorările că spitalele vor fi copleşite au dus la implementarea pentru patru săptămâni a unei carantine parţiale în Germania. Măsurile anunţate de Merkel includ închiderea restaurantelor, sălilor de sport şi a teatrelor.

Germania a înregistrat o creştere record de 16.774 de cazuri joi, ajungând la 481.013. Numărul morţilor a crescut cu 89 până la 10.272.

„Iarna va fi grea – patru luni lungi, grele – dar se va termina”, a spus Merkel.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite